Home » De goedkoopste TomTom start 20

De goedkoopste TomTom start 20

Hoewel er verschillende merken autonavigatie op de markt zijn, kan men toch vaststellen dat TomTom de markt van de autonavigatie overheerst. Daarnaast hebben we ook nog Mio en Garmin. Garmin daarentegen richt zich meer op fiets-en wandelnavigatie. In dit artikel willen we dan ook een korte review geven van de goedkoopste TomTom: de TomTom start 20.

TomTom start 20

Prijs

De TomTom start 20 is zo wat de goedkoopste GPS die je van dit merk kan kopen. De kostprijs varieert tussen de 98 euro tot 104 euro en is dan ook een van de meeste verkochte TomTom apparaten.

Specificaties

TomTom start 20Dit product is oorspronkelijk in 2013 verschenen. Het heeft een 16:9 beeldformaat en een 4,3 inch scherm. Dat komt overeen met een grootte van 10,92 cm met TFT schermtechnologie. Het toestel bevat een harde schijf van 2 GB en heeft een USB en een TMC ingang. De meest verkocht is natuurlijk de TomTom start 20 Western Europe.

Je krijgt hierbij een standaard USB kabel en autolader voor in de wagen. Met de USB kabel kan je de TomTom start 20 opladen en data synchroniseren van je computer naar je navigatietoestel.

Je krijgt natuurlijk ook een handleiding en een garantiekaart voor moest het toestel stuk gaan.

Op de achterkant van het toestel, heb je de on/off knop en de micro USB ingang. Je hebt er ook toegang tot het inbrengen van een bijkomende SD kaart om informatie op te slagen. Ook op de achterkant van het toestel, bevindt zich de luidspreker voor de spraaknavigatie.

Achteraan heb je een ronde zuignap die makkelijk vast gemaakt kan worden met de vooruit van de wagen. Die kan via de schroef die daarvoor voorzien is.

Het toestel zelf is mat zwart en laat geen vingerafdrukken achter.

Opbergtasjes en bijkomende accessoires worden niet meegeleverd. Die dient u apart aan te schaffen.

Werking

De GPS ontvangst is zeer degelijk. Men hoeft niet lang te wachten op een signaal vlak na het opstarten van het navigatietoestel. reisroutes opslaan kan wel niet met dit toestel.

Het navigeren kan door het opzoeken van het adres, een favoriete plaats van bestemming of door middel van nuttige adressen op te zoeken. Je kan ook terug naar de kaart gaan, daar een plaats aantikken en deze op te geven als ‘plaats van bestemming’.

routebeschrijving ingeven TomTomBij verkeersopstopping of wij werken, kan je makkelijk een alternatieve route laten berekenen.

Het personaliseren van de TomTom Start 20 is geen enkel probleem. Zo kunnen er verschillende kleurcombinaties gekozen worden, andere stemmen geselecteerd worden, het aangeven van nuttige punten op de kaart, welke knoppen je wil tijdens de rijwegweergave en veel meer.

Een leuke feature is dat het toestel ook weergeeft in welk rijvak je moet zijn wanneer je op drukke autostrades rijdt.

De feature die niet aanwezig is, is het handsfree bellen via de GPS.

Score

Voor ongeveer een 100 euro is dit een zeer klein en betrouwbaar navigatietoestel. Ik heb mijn toestel nu reeds 3 jaar en ik heb er nog geen problemen mee gehad. Het updaten van software en mappen kan zeer makkelijk. Voor mijn TomTom start 20 heb ik de MyDrive software nodig.

Klik hier voor meer informatie over => TomTom update

Daar kan je de software gratis downloaden en installeren. Hoe je dat doet, staat uitgelegd. Dit toestel is ideaal voor personen die weinig reizen of die helemaal geen extra functies op hun GPS toestel willen. Het is dus een basic goed product.

Bron: TomTom.com & Pixabay.com

1 gedachte over “De goedkoopste TomTom start 20”

  1. Ik heb zelf een TOMTOM 20 en ik ben er zeer tevreden over. Ik heb dat ding dan ook alleen maar gekocht voor af en toe te gebruiken. Het is dan ook eenvoudig in gebruik zonder al te veel extra snufjes. Moest je zeggen dat je het dagelijks zou gebruiken, dan zou ik wel voor een ander model gaan.
    Wel heb ik het gevoel dat de batterij snel afgaat. Daar heb je natuurlijk geen last van wanneer je deze laat insteken. Maar om er eventjes een paar uur mee te gaan wandelen? Misschien geen goed idee. Of wel ligt het aan mijn toestel zelf. Dat kan natuurlijk ook nog altijd.
    .

    Beantwoorden

Plaats een reactie