Home » Wat is cloud hosting?

Wat is cloud hosting?

We leven in het jaar 2017. In dit jaar worden de technologische ontwikkelingen steeds belangrijker. Steeds meer mensen maken gebruik van het internet en wordt steeds normalen voor mensen om alles wat ze hebben online op te slaan of te gebruiken. Zo wordt het gebruik van sociale media steeds gewoner in onze samenleving en bestellen we bijna al onze producten online omdat er zoveel keuze is. Maar naast al deze activiteiten op je computer kun je ook bestanden op je computer opslaan en beheren. Hiervoor kun je cloud hosting gebruiken. Maar wat is cloud hosting nou precies en hoe kun je het effectief inzetten?

Betekenis

Voordat ik kan uitleggen hoe je het als beste kunt gebruiken is het natuurlijk wel handig om de exacte betekenis van cloud hosting te weten. Cloud hosting een verzamelbegrip voor een vps cloud en alle diensten daar omheen. Het is eigenlijk een term voor alle digitale diensten rondom het aansluiten en aanschaffen van clouds en wat je daarvoor moet doen. Sommige mensen denken dat de term cloud hosting een soort marketing term is geweest om de diensten nieuwe aandacht te geven. Want nieuwe dingen verkopen nou eenmaal beter dan diensten die een lange tijd bestaan.

Wat hebben cloud hosting en een vps server met elkaar te maken?

Zoals hierboven al uitgelegd is cloud hosting dus een verzamel begrip voor alle diensten rondom de vps server. Een vps server is een server die gekoppeld is aan een grote fysieke server. Bij deze server kun je verschillende delen opkopen. Je kunt dan kiezen hoeveel geheugen je nodig hebt. Hier kun je dan een soort abonnement op afsluiten. Je kunt dan ook kiezen om na een paar maanden geen geheugen meer bij deze grote fysieke server af te sluiten, of je kunt er dan voor kiezen om juist meer geheugen te ‘huren’.

Plaats een reactie