Home » Voordelen van een virtual private server

Voordelen van een virtual private server

Een virtual private server kan je veel voordelen geven voor je bedrijf. Zo kun je naast een fysieke server allemaal kleine VPS servers plaatsen op verschillende locaties. Je kun dus zelf kiezen waar je de servers wil plaatsen en wat je ermee wit doen. Maar naast dat je op een zelf gekozen locatie een virtual private server kunt plaatsen, kun je ook veel andere dingen met deze server. Maar wat zijn nou de grote voordelen van een VPS server in vergelijking tot andere servers? Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet.

Wat zijn de precieze voordelen

Als eerste kun je op een VPS server een andere software installeren dan op de fysieke server. De software hoeft dus niet overeen te komen met die van de fysieke server. Dit kan een groot voordeel zijn, want niet iedereen vindt dezelfde software fijn om mee te werken in hun bedrijf.

Als tweede kun je kiezen of je de VPS server al voor geïnstalleerd wilt hebben of dat je er zelf een nieuwe software en andere dingen opzet. Het is dus gemakkelijk voor iedereen. Als je zelf niet goed kunt omgaan met een server kan het makkelijk zijn om alles al er op te hebben, maar als je juist veel verstand hebt, kun je dit juist weer zelf doen.

Je deelt niks

Je deelt geen data met de fysieke server. Het is namelijk vaak zo dat je internet, en dus data, deelt met de hoofdserver. Maar omdat een VPS apart staat van deze server kun je dus zelf een abonnement afsluiten met eigen data.

Als laatste deel je ook geen dataverkeer met de fysieke server. Dus als de fysieke server eruit ligt kun jij wel gewoon op je server.

 

Plaats een reactie