Home » Piano akkoorden of bladmuziek?

Piano akkoorden of bladmuziek?

piano bladmuziekDe keuze tussen piano akkoorden of bladmuziek is niet èèn twee drie gemaakt. Daarnaast is het verstandig om eerst te kiezen voor de piano methode, welke je als pianist gaat volgen. Het is namelijk zo dat muziekscholen en privéleraars de manier van het noten lezen hanteren (piano bladmuziek). In tegenstelling tot deze twee manieren leer je bij een online piano cursus de manier van piano akkoorden. Nu is het de vraag welke manier nou geschikt is voor beginnende pianisten?

Piano bladmuziek leren lezen

Het piano bladmuziek of notenschrift is in principe veel lastiger aan te leren dan de piano akkoorden. Het is namelijk een hele opgave om de notenbalk en bijbehorende symbolen te kunnen begrijpen. Er zijn namelijk niet alleen muzieknoten, maar ook rusten. De rusten worden in dit geval op dezelfde manier geplaatst als de muzieknoten, maar geven in dit geval een stilte aan in een muziekstuk.

Piano akkoorden leren spelen

Het spelen van piano akkoorden hoeft niet lastig te zijn als je goed naar de muziek luistert. Je speelt als het ware een muzieknummer na op basis van de toonsoort. Dit is in principe de grondtoon waarop het muzieknummer is gebaseerd. Wanneer je deze hebt gevonden is het de bedoeling om de juiste toonladder erbij te vinden. Op basis van deze toonladder kunnen vervolgens de piano akkoorden bepaald worden. Een piano akkoord is een toetsencombinaties van 3 a 4 toetsen, welke tegelijk worden ingedrukt.

Welke manier ga jij hanteren? Voor beginners is het meestal wel aan te raden om een eerst een basis te leggen voor het noten lezen en vervolgens te starten met de piano akkoorden. Er is namelijk wel enige ervaring en creativiteit vereist om echt gevoel in een liedje te brengen. Dit doet niet af van het feit dat het leren van piano akkoorden veel eenvoudiger gaat en meestal ook nog goedkoper is.

Plaats een reactie