Home » Wat Samoa zo bijzonder maakt!

Wat Samoa zo bijzonder maakt!

De krijtwitte stranden, strakblauwe lucht, azuurblauwe zee, veel palmbomen en het contrast met het zwarte lava maken Samoa bijna buitenaards. Maar wat Samoa werkelijk een bezoekje waard maakt is het traditionele Polynesische leven!

Het traditionele Polynesische leven

Samoa is Polynesië in zijn meest pure vorm. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. De meeste lokale mensen leven nog zeer traditioneel in kleine dorpjes her en der verspreid over de eilanden. En de mensen, inclusief mannen en politie, dragen er allemaal een fel gekleurde rokken en traditionele tatoeages. Ze lachen, zingen, kletsen en dansen ontzettend veel en de reggae muziek is overal te horen. De huizen zijn erg simpel en werkelijk alles is versierd met kleurrijke omheiningen, vlaggetjes en bloemen. Echt een andere wereld, waar je je ogen gegarandeerd gaat uitkijken!

Onderwaterwereld van Samoa

De onderwaterwereld van Samoa is absoluut bijzonder te noemen. Het prachtige, gezonde koraal is en de sterke stromingen zorgen voor een mooi decor om te snorkelen of duiken. Je vindt er kleurrijke scholen vis, rifhaaien en de zeldzame groene schildpad. En wanneer je in het juiste seizoen bent, kun je ook dolfijnen en walvissen tegenkomen!

Tip voor uitstapje!

Wat je absoluut niet mag missen als je op Samoa bent is de To Sua Ocean Trench. Dit ronde watertje is ooit vanuit grotere lavaformaties geïmplodeerd en het resultaat is een diepe geul met prachtig helder water, welke direct in verbinding met de zee staat. Via een houten laddertje kun je het water in en hier heerlijk rond zwemmen. Tip: ga aan het eind van de middag naar To Sua Ocean Trench en geniet na het zwemmen van de prachtige zonsondergang!

Meer tips, info of advies over Samoa

Wil je graag meer tips en advies over Samoa of daadwerkelijk de reis boeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Pacific Island Travel. Zij zijn gespecialiseerd in reizen naar Samoa en helpen je graag verder!

Plaats een reactie