Home » Scooter helm kopen online

Scooter helm kopen online

Bij een helm kopen online wordt je overspoeld met mogelijkheden. Grote helmen, kleine helmen, open helmen, gesloten helmen, je ziet door de helmen jouw scooter niet meer… Misschien wel de belangrijkste keuze bij het kopen van een scooterhelm is het type. Er zijn drie types scooterhelm; de jethelm, de systeemhelm en de integraalhelm. Als je de onderlinge verschillen kent wordt de keuze een stuk eenvoudiger!

 

Drie soorten helmen

De belangrijkste onderverdeling van scooter helmen is de verdeling in jethelm, systeemhelm en integraalhelm. Bij een helm kopen moet je hier rekening mee houden:

 

  1. Een jethelm heeft een open voorzijde. Je bent dus minder beschermd tegen regen, insecten en bij ongevallen. Afgezien van de veiligheid heb je wel goed zicht op de weg, je hoort ook meer. Veel jethelmen hebben overigens een opklapbaar vizier.

 

  1. Een systeemhelm heeft wel een kingedeelte, maar deze kan omhoog geklapt worden. Bij sommige types scooter helm kun je deze kinsteun deels opklappen, soms kan de steun helemaal naar achteren klappen. Houd er rekening mee dat je vaak niet mag rijden met de kinsteun in opgeklapte stand.

 

  1. Een integraalhelm heeft een vast kingedeelte. Dat maakt opzetten en afzetten wat moeilijker, je bent wel optimaal beschermd. Wanneer je rijdt onder gevaarlijke omstandigheden, bijvoorbeeld bij een nat wegdek, in het donker of in de buurt van autoverkeer is een integraalhelm de meest veilige keuze.

 

Welke scooter helm kopen?

Je mag zelf de keuze maken, hier zijn enkele praktijkvoorbeelden en keuzes die je kunt maken:

 

  • Wanneer je meestal op het fietspad rijdt onder veilige omstandigheden kan een jethelm al voldoende bescherming bieden.
  • Een systeemhelm is ideaal voor bezorgers op de scooter. Je kunt bij elke stop even het kingedeelte opklappen.
  • Een integraalhelm is erg veilig, maar vooral geschikt voor langere ritten.

 

Zorg er bij een helm kopen altijd voor dat je een helm koopt die goed past. Meet de omtrek van je hoofd en kijk naar de matentabel in de webshop. Zo bestel je direct de juiste scooterhelm. Je kunt online goedkoop een veilige en mooie helm kopen. Met bovenstaande informatie wordt de keuze alvast een stuk eenvoudiger.

Plaats een reactie