Home » Evenementenlocatie kiezen? Deze blog helpt je!

Evenementenlocatie kiezen? Deze blog helpt je!

De keuze voor de locatie voor jouw volgende evenement kan van grote invloed zijn op het succes hiervan. Het kiezen van de juiste en eigenlijk perfecte locatie is afhankelijk van een aantal factoren en deze factoren bepalen voor een groot deel of jouw evenement een succes wordt. Ik ben van mening dat de locatie van jouw evenement voor 60 procent het succes van het festijn bepaalt en daarom dan ook deze blog.

De sfeer van jouw evenement

Wanneer je een evenement gaat organiseren op een locatie dan is dat waarschijnlijk, omdat je een bepaalt gevoel en een bepaalde sfeer over wilt brengen. Dan moet je er wel voor zorgen dat de sfeer van jouw locatie matcht met de sfeer van het evenement dat je wilt neerzetten. Bedenk dus vooraf goed wat voor evenement jij gaat organiseren en wat voor evenementenlocaties hierbij passen. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om een heek zakelijk evenement te organiseren adviseer ik om voor een industriële locatie te kiezen, een creatieve sparsessie organiseer je vaak in de open natuur en een creatieve workshop past goed bij een oude fabriekshal. Wat voor type evenement jij ook gaat organiseren, er is altijd een type locatie die perfect aansluit bij het jouw festijn.

De ligging van de locatie

Mensen moeten vaak van heiden en ver komen om jouw evenement te bezoeken. Zorg dat je dit zoveel mogelijk beperkt door duidelijk in kaart te brengen waar deze mensen vandaan komen en kies vervolgens een locatie die voor iedereen gemakkelijk te bereiken is. Wonen er bijvoorbeeld veel mensen in en rondom Utrecht? Dan kies je voor een evenementenlocatie Utrecht. Wanneer je het mensen zo gemakkelijk mogelijk maakt om jouw evenementenlocatie te bereiken zul je zien dat er een stuk minder ‘no-show’ is.

Succes!

Ik hoop dat ik je met deze tips een stukje verder op weg heb geholpen met het kiezen van de locatie voor jouw volgende evenement. Als je iets moet meenemen uit deze blog is het wel dat de locatie van jouw evenement perfect aan moet sluiten bij het evenement dat je wilt organiseren. Denk dus eerst je evenement uit en ga vervolgens op zoek naar ene locatie.

Plaats een reactie