Home » Android tv voor weinig

Android tv voor weinig

android-tvHeb jij een tv die nog niet zo oud is en wil je toch genieten van alle coole moderne features? Dan is een Android tv box of stick iets voor jou!

Met een kleine Android computer aan je tv gekoppeld tover je een normale tv (maar ook Smart tv) om in een echte multimedia machine. Je krijgt hierdoor dus een echte Android tv! Waarom honderden of duizenden Euro’s uitgeven als het ook voor minder kan?

Een Android tv stick of box heeft meer voordelen dan een kant- en klare Android tv. 

  • Goedkoper
  • Makkelijker te updaten
  • Meer aansluitmogelijkheden
  • Goedkoper bij de tijd te blijven

Goedkoper

Een Android stick heb je al voor zo’n 60 Euro. Daar krijg je zeker een cool apparaatje voor waar je erg veel mee kunt. Qua specificaties is het vergelijkbaar met een tablet van 300 Euro. In dit geval heb je de hardware van de tablet maar ontbreekt het beeldscherm+touchscreen en gebruik je daar je tv voor.

Makkelijker te updaten

Android is een besturingssysteem  dat mee gaat met de tijd. Binnen korte tijd zijn we van Android 4.0 Ice Cream Sandwich naar Android 4.2 Jelly Bean gegaan en vervolgens weer naar Kitkat en nu Lollipop (versie 5.0).  Daarnaast hebben de meeste apparaten (sticks en boxen) een betere firmware support waardoor je ook via OTA (over the air) kunt updaten. Dit betekend dat je via Wifi of Ethernet je update binnenhaalt.

Meer aansluitmogelijkheden

Op een Android tv box of stick heb je veel meer aansluitingen dan een tablet of Android tv. Denk bijvoorbeeld aan een reeks USB poorten, een SD kaart slot en vaak ook nog audio aansluitingen waaronder een optisch digitale uitgang voor DD/DTS geluid. Je houdt het niet voor mogelijk wat ze er allemaal kunnen instoppen voor zo weinig geld.

Goedkoper bij de tijd blijven

Als je een tv zou kopen met Android ingebouwd dan blijf je de komende jaren waarschijnlijk hanger op een bepaalde versie welke redelijk snel verouderd. Een tv vervang je niet zo snel wat je eerder met een apparaatje zou doen wat tussen de 60 en 120 euro kost. Je blijft makkelijker en goedkoper bij de tijd. Software en Hardware verouderd snel tegenwoordig. Denk maar even aan je Smartfoon. Na 2 jaar is deze verouderd en kun je er niet zo veel meer mee. Dat werkt hiermee net zo.

 

 

Plaats een reactie