Home » Je auto verkopen: Tips & Tricks

Je auto verkopen: Tips & Tricks

auto-verkopen-particulierDit artikel gaat over je auto verkopen en de Tips & Tricks

Een auto verkopen gaat niet iedereen even goed af, soms zitten mensen maanden lang met een onverkochte auto en is elke poging die gewaagd wordt uiteindelijk voor niets. En vooral omdat veel websites tegenwoordig geld rekenen voor advertenties waarin mensen een auto verkopen kunnen de kosten ook oplopen.

Auto waarde bepalen

Wanneer je een auto verkopen gaat is het handig om van te voren te weten hoeveel jouw auto waard is. Kies er daarom voor op eerste de waarde van de auto te bepalen. Dit kan je doen door vergelijkbare advertenties op te zoeken op internet en te bekijken hoeveel andere mensen vragen voor hun auto. Houdt hierbij rekening mee met eventuele kapotte onderdelen, krasjes en deukjes, brandstof en het aantal kilometers. Ook kan soms de kleur van de auto bepalend in de waarde zijn.

Mocht je er niet uitkomen dan kan je ook altijd nog de waarde laten bepalen door jouw auto te laten taxeren bij een professional.

verkopen-autoZelf je auto verkopen

Een auto verkopen gaat het makkelijkst als je zoveel mogelijk informatie meelevert in de advertentie. Probeer ook geen informatie achter te houden en bekijk advertenties van officiële autogarages om inspiratie op te doen. Zoek naar een advertentie die er voor jou betrouwbaar uitziet en waar jij zelf een goed gevoel bij krijgt en probeer precies zo een advertentie voor jou auto te maken zodat jij jouw auto verkopen kan.

Maak eerst voldoende foto’s van jouw auto. Een advertentie met 10 foto’s zal beter scoren dan een advertentie met 2 foto’s.

Verder vermeld je in de advertentie duidelijk het merk en het type van de auto. vermeldt ook het bouwjaar, type brandstof, wanneer de apk keuring verloopt, eventuele bijzonderheden (radio, velgen enz) en het aantal kilometers. Benoem ook alle nadelen die op de auto zitten; als er ergens een kras zit of een deuk of andere eventuele bereken die de auto heeft opgelopen. Een auto verkopen gaat het makkelijkst als je volledig eerlijk bent.

 

 

 

Plaats een reactie