Home » Een bedrijfsauto verkopen

Een bedrijfsauto verkopen

Een bedrijfsauto verkopen is niet hetzelfde als het verkopen van een particuliere auto. Er komen namelijk andere kosten en regels bij kijken als je een bedrijfsauto verkopen wilt. Het is belangrijk om voordat je een bedrijfsauto verkopen gaat weet wat deze regels en kosten inhouden en hoe je met deze regels om moet gaan zodat de uiteindelijke bijkomende kosten €0 zijn.

 

bedrijfsautoGratis je bedrijfsauto verkopen

Je wilt gratis je bedrijfsauto verkopen, hiervoor zijn verschillende methodes. Afhankelijk van hoelang je jouw bedrijfsauto al in bezit hebt kan je kiezen voor de best geschikte methode voor jou. Je kan over het algemeen kiezen tussen drie methodes: Je bedrijfsauto verkopen op een veiling, aan een particulier of verkopen aan een ander bedrijf.

Als je auto ouder is dan 5 jaar zijn alle bovenstaande methodes gratis mits je winst maakt op de verkoop van je bedrijfsauto. Houdt hier dus rekening bij het maken van je beslissing.

Je bedrijfsauto kan je tegenwoordig vaak goed verkopen op een autoveiling , vaak zijn de opkopers bereid om je openstaande financieringen over te nemen waardoor je geen extra kosten hebt op de verkoop.

 

Een kapotte bedrijfsauto verkopen

kapotte-bedrijfsauto-verkopenAls je schade hebt aan jouw bedrijfsauto en als je daardoor genoodzaakt bent om de auto te verkopen is het gebruik van een autoveiling ook de beste optie. Omdat de autodealers vaak de BPM op zich nemen komen er geen kosten voor de verkoper bij.

Ook is vaak het feit dat de auto schade heeft geen groot probleem en is in de meeste gevallen de interesse nog groot. De prijs kan wel wat afwijken van de ideale prijs, maar dat is iets waar je altijd rekening mee moet houden als je een auto verkoopt die schade heeft.

 

Je bedrijfsauto verkopen aan een particulier

autosleutel-verkopenAls je de auto verkopen gaat aan een particulier zijn er meerdere factoren waar de verkopen op moet letten. Vooral als de wagen minder dan 5 jaar in jouw bezit is moet je goed opletten als je jouw auto verkoopt. Je bent tijdens de verkoop aan een particulier namelijk verplicht om de BPM te betalen die je eerder niet hebt hoeven te betalen.

Wel vindt er een aftrek van de BPM plaats waardoor je niet het hele bedrag hoeft te betalen, toch kan dit bedrag in sommige gevallen nog best hoog uitvallen. Om niet voor verrassingen te staan is het beter om van te voren jouw BPM te berekenen.

Als je een bedrijfsauto verkopen gaat die ouder is dan 5 jaar dan is er geen sprake meer van het betalen van de verplichte BPM. Wel moet je BTW betalen als je de auto verkoopt met winst, wat in zeldzame gevallen nog wel eens voor kan komen. Deze BTW hoef je alleen te betalen over het bedrag dat als winst geldt.

Plaats een reactie