Home » Auto verkopen, snel en makkelijk

Auto verkopen, snel en makkelijk

beste-autobodAuto verkopen; snel en makkelijk

Je wilt je auto verkopen en bent op zoek naar een snelle en makkelijke methode, natuurlijk weten we tegenwoordig allemaal dat je zelf je auto kan verkopen op internet, met plaatselijke contacten of bij een dichtbij zijnde garage, maar wat zijn de voor en nadelen van deze methodes en waar moet je op letten als je voor deze methodes kiest?

Waar kan je een auto verkopen?

In het bovenstaande stuk hebben we al een aantal ideeën genoemd over hoe je een auto kunt verkopen. In dit stuk gaan we hier iets dieper op in.

Tegenwoordig gaat alles online, daarom is dat de eerste locatie waar wij ons verder in gaan verdiepen. Op internet zijn veel verschillende methodes die jij kan gebruiken. Een auto verkopen is tegenwoordig dus makkelijker dan ooit, maak hier dus ook gebruik van als je een auto verkopen gaat, het is er namelijk niet voor niets. Adverteer op twitter, op marktplaats, op autotrack, regristreet jezelf voor een autoveiling, post op diverse fora. Kortom: maak het zo gek als je wilt, je wilt namelijk goed gevonden worden door zoveel mogelijk mensen.

Mocht online verkoop van auto’s niet zo jouw ding zijn dan kan je het adverteren op de plaatselijke houden, hierbij moet je denken aan advertenties achter je raam, bij de bushalte of bij de plaatselijke winkel. Je kan natuurlijk ook garages in de buurt bellen om te vragen als er interesse is.

Je kan natuurlijk ook een combinatie van de twee gebruiken.

Auto verkopen of inruilen

Als je een auto verkopen gaat dan is het vaak de vraag; verkoop je jouw auto zelf of ruil je jouw auto in voor je nieuwere aankoop. Als je niet van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen dan spreekt dit deel natuurlijk voor zich.

Maar voor wie wel een andere auto gaat halen, is dit wel een punt om over na te denken, vaak wordt er gekozen om je auto in te ruilen in plaats van je auto verkopen. Dit omdat de inruil vaak veel werk scheelt, je hebt vervoer heen (oude auto) en je hebt direct weer vervoer terug (nieuwe auto). Als je niet je auto inruilt moet je een extra chauffeur meenemen of via openbaarvervoer naar de garage reizen die vaak niet op een erg toegankelijke plek zijn, je auto verkopen op de plaats waar je jouw nieuwe auto koopt is daardoor vaak een goede keuze.

Als je jouw auto bij een particulier koopt dan is het vaak niet mogelijk om je auto in te ruilen en is je auto verkopen op een andere plaats vaak je enige oplossing. Het voordeel van zelf je auto verkopen is vaak dat de prijs die je ervoor krijgt een stuk hoger uitvalt dan de prijs die een garage je zal bieden tijdens een inruil deal.

Plaats een reactie