Home » Auto wassen tips

Auto wassen tips

Auto wassen tips

Als je een auto hebt dan valt het regelmatig wassen van je auto bij de onderhoudstaken, het is belangrijk om je auto goed schoon te houden en het wordt dan ook aangeraden om je auto minstens een keer in de twee weken te wassen.Dit omdatdingen zoals vogelpoep of dode vliegjes in je lak kunnen trekken en vlekken achterlaten als je deze te lang laat zitten of niet correct verwijderd. Auto wassen tips zijn dus een absolute must voordat je met schoonmaken begint.

Auto wassen tips – Welke weersomstandigheden zijn ideaal?

Je gaat je auto wassen, maar eerst wil je een paar auto wassen tips. Dan ben je in bij artikel op de juiste plaats. Vaak worden auto’s alleen gewassen bij mooi weer omdat men ervanuit gaat dat het wassen tijdens slecht weer geen nut heeft, echter is dit niet helemaal waar. Door bijvoorbeeld regenval is de auto in principe al ingeweekt, als je dan je wasbeurt begint wordt de auto veel schoner en ook sneller schoon.

Auto wassen tips in de winter

Tijdens de wintermaanden moet je wel verschillende maatregelingen nemen tijdens het wassen van de auto. Zo moet je alle rubbers goed beschermen tegen uitdroging en er ook voor zorgen dat je deuren en autoslot niet vastvriezen. Onthoudt de volgende auto wassen tips dus goed:

  • Smeer alle rubbers van te voren in, dit kan met bijvoorbeeld vaseline.
  • Na het wassen maak je met een doekje alle rubbers met de hand droog
  • Wrijf ook alle randen rondom de deuren en kappen met de hand droog
  • Gebruik geen heet or warm water, hierdoor kan tijdens de wintermaanden juist extra schade ontstaan.
  • Alle sloten ingespoten worden met antivries spray.
  • Bedek ook de ruitenwissers of stop deze in speciale hoezen.

Deze auto wassen tips zijn in principe bruikbaar voor iedereen, neem dus het zekere voor het onzekere en onthoudt deze stappen tijdens het auto wassen in de winter.

Auto wassen tips in de zomer

De zomer periode is vaak de periode waar mensen het vaakst hun auto wassen. Het is ook belangrijk om dit vooral tijdens de hetere dagen met regelmaat te doen. Tijdens warm weer trekken vlekken namelijk sneller in de lak waardoor er sneller blijvende schade kan ontstaan.

Echter in tegenstelling wat veel mensen denken zijn ook in de zomer maanden een aantal auto wassen tips nodig om ervoor te zorgen dat de auto goed de wasbeurt doorkomt.

Zo droogt een auto sneller tijdens het auto wassen in de zomer, vooral als je zeep of shampoo gebruikt kan dit de nodige strepen achterlaten op de lak van de auto. Wellicht niet even schadelijk als vogelpoep; maar je auto wordt er natuurlijk niet mooier op.

Een van de handige auto wassen tips is dus om je auto per deel te wassen, was een klein gedeelte van de auto en spoel deze direct af voordat je verder gaat met een ander stuk, je kan dit stuk ook met de hand droogdeppen.

Plaats een reactie