Home » Elektrische auto? Koop je eigen laadpaal

Elektrische auto? Koop je eigen laadpaal

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds populairder. De verkoop van elektrische auto’s stijgt heel snel en al deze elektrische auto’s moeten opgeladen worden. Het aantal publiekelijke laadpalen is lang niet voldoende en waarschijnlijk komt hier ook niet heel snel verandering in. Daarnaast hebben al deze publiekelijke lang niet alle functies die jouw auto wel hebben. Wanneer je een laadpaal gaat kopen voor eigen gebruik, dan moet je ervoor zorgen dat je op een aantal dingen letten. In principe past elke laadpaal op elke auto, maar er is wel een verschil tussen de laadpalen. Dit verschil uit zich op de volgende manieren:

Slimme vs. domme laadpalen

Er zijn slimme en domme laadpalen. Het grote verschil is dat slimme laadpalen het verbruik meten en je inzicht geven in de algehele laadtijd van de auto en de laadtijd die nog benodigd is. Veelal komen deze laadpalen met een app waarmee het verbruik gemeten kan worden. Domme laadpalen hebben deze functionaliteiten niet en geven je dus geen informatie. Een domme laadpaal is niets meer dan een doos met een stekker voor je auto.

De juiste laadpaal voor de juiste auto

In principe past elke laadpaal op iedere auto, anders waren er natuurlijk nooit publieke laadpalen geweest. Sommige auto’s hebben echter net iets meer functies, wanneer je hier gebruik van wilt maken dien je een laadpaal of laadpunt te kopen die faciliteert in deze functionaliteiten. Een goed voorbeeld is de quick charge mogelijkheid die sommige nieuwere en duurdere elektrische auto’s hebben. Wanneer je hier gebruik van wilt maken moet je laadpaal wel voldoende stroom doorlaten. Let hier dus op bij de aanschaf van je auto.

Succes!

Ik wens je heel veel bij het aanschaffen van je eerste laadpaal. Wanneer je deze tips gebruikt weet ik zeker dat het goed gaat komen en dat je de juiste laadpaal aanschaft voor de juiste auto. Wanneer je toch nog twijfelt kun je altijd de hulp inschakelen van diverse specialisten.

Plaats een reactie