Home » Een beurs organiseren? Let dan hierop!

Een beurs organiseren? Let dan hierop!

Bij het organiseren van een beurs komen een boel dingen kijken. Eigenlijk wordt er van je verwacht dat je werkelijk waar overal rekening mee houdt. Dat is opzich helemaal niet zo erg natuurlijk, maar een beetje hulp is af en toe wel fijn. Via deze blog help ik jou bij het organiseren van een beurs. Ik leg je uit waar je op moet letten, wat je wel en niet moet doen en vooral hoe jij je volgende beurs tot een daverend succes maakt. Gelukkig is het organiseren van een beurs geen rocket science en al helemaal niet na het lezen van deze blog.

breng eerst je wensen in kaart

Wanneer je precies weet wat je wel en niet moet doen behaal je de allerbeste resultaten. Je kunt op deze manier namelijk veel succesvoller je wensen communiceren naar een beurslocatie. Denk hierbij aan de volgende basale dingen; wil je één zaal of meerdere subzalen? Wil je hapjes en drankjes serveren? Wil je gebruik maken van catering? Voor hoeveel mensen moet de ruimte plaats bieden? Wil je een historische locatie of misschien meer een hippe feestlocatie? Je antwoord op deze vragen beïnvloedt de keuze naar jouw locatie intens.

Waar ga je de beurs organiseren

Met waar bedoel ik een ‘geografische waar’, het is super belangrijk dat de locatie goed te bereiken is voor al je gasten. Daarom kun je het beste kiezen voor een locatie die zo centraal mogelijk ligt. Breng in kaart waar al je gasten vandaag komen en span een touwtje tussen al deze gasten. het middelpunt is de perfecte locatie voor jouw beurs. Organiseer je een openbare beurs? kies dan voor een locatie die goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer.

maak afspraken

Wanneer je de juiste beurslocatie hebt gevonden, vergeet dan niet om voldoende afspraken te maken. Wanneer je goede afspraken maakt met je locatie kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bespreek de mogelijkheid tot uitloop en kosten die hieraan zijn verbonden, bespreek alle mogelijkheden met betrekking tot beeld & geluid, is er hiervan voldoende aanwezig of moet je extra huren.

Succes en vooral veel plezier

Ik wens je heel veel plezier op de dag van je beurs en weet zeker dat je beurs een daverend succes wordt wanneer je deze punten ten harten neemt.

Plaats een reactie