Home » Quad kopen

Quad kopen

Je hebt er vast wel eens aan gedacht; een quad kopen. Dat is niet zo vreemd, quads of ATV’s zijn prachtige en machtige machines waarmee je op elk terrein kunt rijden. Je scheurt net zo eenvoudig over het asfalt als over zandpaden in de vrije natuur. Er zijn verschillende redenen voor een quad kopen, zowel voor hobby als professioneel gebruik. Je zult in dat geval ook andere eisen hebben. Lees verder en kies de ATV die bij jou past.

 

ATV of quad kopen?

Die keuze is heel eenvoudig, een ATV is precies hetzelfde als een quad, alleen de naam is anders. ATV is de afkorting voor All Terrain Vehicle, je kunt dus op elk soort terrein rijden. Quad is een verwijzing naar de vier wielen. Is een quad een auto of een motor? Je mag op een quad van 50cc en hoger rijden met een standaard autorijbewijs. Met een lichte motor mag je zelfs met een brommer rijbewijs op de quad rijden. Je bestuurt de quad met je handen, er zijn geen voetpedalen. Een kickstart zoals bij een motorfiets zul je ook niet aantreffen, de ontsteking is elektronisch met één druk op de knop. Als het model quad voorzien is van een gordel ben je die ook verplicht om te dragen.

 

Quad voor hobby en professioneel

In de landbouw kom je steeds meer quads tegen. Een zware quad kopen kan je voordelen bieden ten opzichte van een lichte tractor. Je kunt er ook een trekhaak aan bevestigen, ideaal voor de landbouw dus. Als je de quad alleen gaat gebruiken voor eigen terrein hoef je bij de quad kopen geen kenteken aan te schaffen. Dat kan je bij een 500cc quad zo’n duizend euro schelen in kosten!

 

Quads voor iedereen

Sinds de jaren tachtig zijn er steeds meer quads op de markt gekomen. Er zijn veel merken en modellen, in alle soorten en maten en met verschillende motorinhoud. Of je nu voor een kleine en lichte quad gaat, of voor een zware tank van een voertuig, zorg dat je bij een quad kopen de opties goed afweegt en maak de keuze die het beste bij jou past. Neem voor meer informatie gerust even contact op, we helpen je graag verder.

Plaats een reactie