Home » Bromfiets band kopen

Bromfiets band kopen

Je staat er niet direct bij stil, maar de banden van je brommer behoren tot de meeste gevoelige delen van de bromfiets. Gelukkig hoeft een bromfiets band kopen niet duur te zijn, en ook niet moeilijk als je deze online bestelt. Je kunt dan meteen een reserve band bestellen, dan weet je dat je altijd kunt vertrouwen op jouw scooter. Soms is een nieuwe brommer band kopen niet eens nodig, en ligt het probleem bij het ventiel. Ook die kun je los bijbestellen.

 

Waar is de band lek?

Als de band plat is, of langzaam leegloopt kun je meteen een bromfiets band kopen, het is raadzaam om eerst even te controleren waar het lek zit. Soms is het een spijker die uitsteekt, soms is het een scheur. Als het een perforatie in de band is kan een nieuwe binnenband soms al voldoende zijn. Het is ook mogelijk dat er een scheur zit bij het ventiel, aan de basis of ergens in het metaal van het ventiel. Als dat het geval is hoef je alleen maar het ventiel te vervangen.

 

Houd het ventiel schoon

Soms is een nieuwe bromfiets band kopen niet eens nodig, het kan zijn dat de band leegloopt als het ventiel niet goed afsluit. Daarom is een ventieldop van groot belang. Als er geen dopje op het ventiel zit kan er vuil in het ventiel komen waardoor het ventiel niet langer goed afsluit. Dan loopt de band langzaam leeg. Als je merkt dat je geen ventieldop hebt op de brommer band kun je die ook los bestellen via de webshop.

 

Waar moet je op letten bij een bromfiets band kopen?

Als je een nieuwe band nodig hebt voor je brommer moet je uiteraard letten op de juiste maat. De maten lopen van 8 inch tot 21 inch met veel tussenmaten. Je moet dus goed controleren welke maat je nodig hebt. Daarnaast kun je kiezen voor een zomerband of winterband. Het voordeel van een winterband is dat deze soepel blijft bij extreme kou en daardoor niet zo snel stuk zal gaan.

 

Kijk voor een bromfiets band kopen in de webshop voor alle mogelijkheden en meer informatie over brommer banden.

Plaats een reactie