Home » Op zoek naar een glasvezel leverancier?

Op zoek naar een glasvezel leverancier?

Een glasvezel kabel is een kabel die is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een materiaal dat de wereld van data- en communicatienetwerken volledig op zijn kop heeft gezet. Glasvezel is namelijk een materiaal dat bestaat uit ontzettend helder glas. Dat heldere glas is ingesloten in een donkere kabel. Die donkere kabel laat geen licht door. Er ontstaat als het ware een donkere tunnel. In die tunnel kan licht verplaatst worden. Dat verplaatsen van licht gaat via het heldere glas. Dat licht is de data, en die reist dus met de snelheid van het licht. Dat is de reden dat glasvezel zulke ontzettend hoge download- en uploadsnelheden behaalt. Glasvezel is ideaal voor mensen die veel data verbruiken, of die snelle verbindingen willen hebben.

Glasvezel is naast ontzettend snel ook nog veiliger dan ouderwetse coaxkabels. Die oude kabels hebben namelijk een hoger storingspercentage, omdat ze via magnetische velden verstoord kunnen worden. Daarnaast is het met elektronische apparatuur mogelijk om de data af te tappen. Dit is bij glasvezel niet mogelijk, omdat het om een lichtsignaal gaat.

Glasvezel kent dus vele voordelen. Neem eens een kijkje bij een van de beste glasvezel leveranciers van Nederland: InfraTEL. Dit is een glasvezel leverancier die al vele jaren actief is in de wereld van glasvezel. InfrTEL is een echte pionier als glasvezel leverancier. Bij dit bedrijf kun je terecht voor verschillende soorten glasvezelkabels, gereedschap, apparatuur of toebehoren, allemaal voor een glasvezelnetwerk.

Neem contact op met de glasvezel leverancier InfraTEL als je meer wilt weten over de glasvezelkabels of accessoires. De medewerkers helpen je erg graag verder.

Plaats een reactie