Home » Waarom een beleggingscursus volgen?

Waarom een beleggingscursus volgen?

Beleggingscursus-volgenTegenwoordig wordt er volop reclame gemaakt om te starten met beleggen. Er zijn zelfs heuse apps waarmee je kunt beleggen door enkel te kiezen of de koers omhoog of omlaag zal gaan. Dat is natuurlijk allemaal hartstikke leuk bedacht, maar het is wel van belang om te weten waarom je verwacht dat de koers omhoog of omlaag zal gaan en bij welk niveau je de aandelen beter kunt verkopen of juist dient aan te houden. Dergelijke dingen kun je leren door een beleggingscursus te volgen. Maar er zijn meer voordelen verbonden aan het volgen van een dergelijke cursus, lees snel verder.

Je gaat goed voorbereid de beurs op

Om te beginnen zal een goede beleggingscursus je onder andere kennis opleveren over hoe je een beleggingsplan dient op te stellen. Een beleggingsplan heeft meer voordelen dan je wellicht denkt. Los van het feit dat je van tevoren je doelen vaststelt en weet in welke bedrijven je wilt investeren door aandelen van die desbetreffende bedrijven te kopen, ben je ook beter beschermd tegen spontane aankopen waar je achteraf wellicht spijt van kunt krijgen.

Bovendien zul je een stuk minder gevoelig zijn voor menselijke emoties zoals bijvoorbeeld angst. Dergelijke emoties kunnen er namelijk voor zorgen dat je beslissingen neemt die niet rationeel zijn, maar emotioneel. Emotionele beslissingen kunnen op de beurs funest zijn voor je financiële vermogen.

Je bent bekend met veel voorkomende fouten

Zeker als startende belegger loop je een grotere kans dat je fouten maakt die kenmerkend zijn voor iemand die nog weinig ervaring heeft op de beursvloer. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het aanhouden van aandelen, terwijl die al jarenlang geen bijdrage leveren aan het vergroten van jouw financiële vermogen. Een ander voorbeeld van een fout die vaak door beginnende beleggers wordt gemaakt, is om geen veiligheidsmarge in te bouwen. Dit houdt in dat je aandelen koopt en daarbij geen rekening houdt met het feit dat de uiteindelijke resultaten van de belegging wel eens wat minder goed zouden kunnen uitvallen dan je had ingeschat.

Je bent van toegevoegde waarde voor een beleggingsclub

Wanneer je gewapend met de nodige theoretische kennis de beursvloer opstapt, ben je niet alleen beter voorbereid om te beleggen in aandelen, maar ben je ook interessanter voor een beleggingsclub om een lidmaatschap daarbij af te sluiten. Je kunt immers de andere leden informeren over de laatste theoretische inzichten.

Een ander voordeel van een beleggingsclub, is dat in sommige clubs er de mogelijkheid is om gezamenlijk met andere leden in aandelen te gaan beleggen. Deze mogelijkheid kan een uitstekende oplossing zijn voor startende beleggers die niet direct het gehele financiële risico van een belegging op zich willen nemen, maar liever het risico spreiden over andere leden die mee investeren in de belegging. Ben je geïnteresseerd geraakt in hoe een club van beleggers in de praktijk te werk kan gaan? Lees dan meer informatie over een beleggingsclub.

Je bent in staat om veiliger te beleggen

Door het volgen van een beleggingscursus ben je, zoals je hebt kunnen lezen, beter voorbereid om veel gemaakte fouten van beleggers te omzeilen en gerichter te werk gaan doordat je een beleggingsplan kunt opstellen. Dergelijke zaken zorgen ervoor dat je veiliger kunt beleggen. Ben jij dus een persoon die graag goed voorbereid aan zaken begint? Dan kan het volgen van een beleggingscursus wel eens een hele goede investering zijn!

Plaats een reactie