Home » Hoe kies je de beste zorgverzekering?

Hoe kies je de beste zorgverzekering?

Vind jij het ook moeilijk om een zorgverzekering uit te kiezen? Je kan hier vergelijkingssites voor gebruiken, die bieden je vaak wat meer duidelijkheid over alle zorgverzekeringen die er beschikbaar zijn. Een vergelijkingssite die zorgverzekeringen vergelijkt is overstappen.nl. Hier kan je snel en gemakkelijk een nieuwe zorgverzekering kiezen.

Het antwoord is simpel: wat heb je nodig? Vaak worden er mooie pakketten samengesteld door de zorgaanbieder. Ze bieden allemaal een basisverzekering met de mogelijkheden om dit verder aan te breiden.

Om te beginnen geef ik je graag de volgende tips:

1. Selecteer een 5-tal zorgverzekeringen, mocht je geen idee hebben, check dan de reviews op verschillende sites.
2. Breng in kaart wat de basisverzekering inhoudt en vergelijk dit met elkaar;
3. Breng dan de aanvullende verzekeringen in kaart, wat heb je nodig of wat denk je nodig te hebben en vergelijk dit wederom met elkaar.

Als je het op deze wijze doet, dan vergelijk je appels met appels in plaats van appels met peren.

Mocht je niet goed weten wat je nodig denkt te hebben aan verzekeringen, dan is het raadzaam om terug te kijken naar de afgelopen twee jaar. Hoe vaak heb je de huisarts, tandarts en of ziekenhuis bezocht. Viel dit allemaal in het basispakket of heb je ook een beroep moeten doen op een aanvullend pakket. Stel op basis hiervan je verzekering samen voor het komend jaar.

Houd ook rekening met een tandartsverzekering, dit valt veelal onder een aanvullende verzekering. De basisverzekering dekt dit vaak niet. Maar ook hier de kanttekening, heb je geen probleemgebit, en ga je twee keer per jaar naar de tandarts voor controle, dan loont het misschien om hier geen aanvullende verzekering voor af te sluiten. Ook het risico moet benoemd worden, stel dat je volgend jaar kiespijn krijgt of een ontsteking, dan kunnen de tandartskosten hoog oplopen. Terwijl je dan nu voor een paar euro per maand kan dekken.

Samenvattend: kijk goed naar wat jij of je gezin nodig hebt, meet dit aan de afgelopen twee jaar en investeer in het zoeken naar een goede basisverzekering en/of aanvullende verzekering, want het loont de moeite!

Begin wel op tijd en doe dit niet in de laatste twee weken van december. En lees vooral de reviews en benader de zorgverzekeringen zelf met vragen. In deze tijd van het jaar hebben zij extra medewerkers beschikbaar, die aangesteld zijn om bestaande, maar vooral nieuwe klanten te woord te staan.

Succes met het vinden van de beste zorgverzekering!

Plaats een reactie