Home » Goedkoop roken

Goedkoop roken

e-smokerRoken is duur. Vreselijk duur. Dit is mede te wijten aan de hoge accijns die in Nederland op tabak zit. Iets meer dan de helft van de kostprijs van een pakje sigaretten of shag bestaat uit accijns. In 2015 bedraagt ongeveer 55% van de detailhandelsprijs uit accijns. De verkopende partij houdt nauwelijks iets aan de verkoop over: Ongeveer 4 tot 5%. Steeds meer mensen stoppen met roken omdat roken te duur wordt. De hoge accijnzen blijken dus wel degelijk ervoor te zorgen dat minder mensen roken. Wil je doorroken maar dan wel goedkoper? Goedkoop roken is wel degelijk mogelijk. Hieronder informeren we je over meerdere mogelijkheden waardoor je goedkoop kan roken. We moeten er wel bij vermelden dat roken schadelijk is voor de gezondheid. De beste keus die je kan maken is gewoon door te stoppen met roken of door je rookverslaving langzaamaan af te bouwen. Dat kan onder andere door over te stappen op elektrisch roken.

 

Elektrisch roken

elektrische-sigaretOngeveer 5% van de Nederlandse bevolking is overgestapt op elektrisch roken. De verwachting is dat dit aantal stijgt. Eigenlijk mogen we niet van roken spreken maar van dampen, aangezien bij elektrische sigaretten geen verbranding plaatsvindt. Een elektrische sigaret is een apparaat waarmee het roken van echte sigaretten wordt gesimuleerd. Vloeistof, waarin de nicotine zit, wordt verhit door een gloeispiraal wanneer je een trekje neemt. De vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd. Bij verhitting wordt de vloeistof omgezet in waterdamp en deze damp adem je vervolgens in. Roken met elektrische sigaretten is veel goedkoper dan het roken van echte sigaretten of shag. Het wordt door velen ook wel gebruikt om het roken af te bouwen.

 

Elektrisch roken uitproberen

Sta je nogal sceptisch tegenover het roken van elektrische sigaretten? Dan raden we je aan om eens bij de plaatselijke tabakszaak elektronische wegwerpsigaretten te kopen en te ervaren hoe het is om elektrisch te roken. Eén sigaret staat ongeveer voor 5 tot 10 echte sigaretten. Je kunt vervolgens nog altijd overstappen op een elektrische variant die je zelf kunt bijvullen met e-liquid. Voor 2 tientjes kun je al een behoorlijke elektrische sigaret kopen.

 

Stap over op het roken van shag

Filtersigaretten roken is de meest dure vorm van roken. Door over te stappen op het roken van shag, bespaar je ongeveer de helft van de kosten die je maakt als je rookt.

 

Ga minder roken!

Oké, een beetje flauw is het misschien wel maar door gewoon te minderen met roken bespaar je veel geld. En het is nog beter voor je gezondheid ook. Maak voor jezelf een schema aan en rook alleen nog op vaste tijden.

elektrische-sigaretten

Plaats een reactie