Home » Wat als je je zwembad niet goed onderhoudt?

Wat als je je zwembad niet goed onderhoudt?

De zon straalt, het is 25 graden en je geniet al dobberend van je nieuwe buitenzwembad. Niks lijkt je nog in de weg te staan. Totdat je jezelf afvraagt: wat als ik mijn zwembad niet goed onderhoudt? Kun je eigenlijk wel zonder onderhoud van je zwembad? Lees hier waarom je zwembad niet zonder onderhoud kan.

#1 – Je loopt een grote kostenbesparing mis

Als je geen onderhoud pleegt aan je zwembad, zul je maandelijks meer betalen. Met name in de verwarmingskosten kun je dit goed merken. Klinkt dit goed in de oren? Een simpele tip om niet te veel te betalen voor de verwarmingskosten is om je zwembad af te dekken. Je kunt kiezen voor een afdekzeil of een automatisch rolluik. De kosten van het verwarmen gaan op deze manier niet verloren. Zo bespaar je op jaarbasis veel geld.

#2 – Je kunt niet optimaal genieten van je zwembad

Hoe beter het zwembad wordt onderhouden, hoe langer je kunt genieten van je zwembad. Zwembad onderhoud vergroot namelijk de levensduur van je zwembad enorm. Zonder onderhoud, vergroot je de kans dat er iets kapot gaat aan je zwembad. Hierbij kun je denken aan de pomp of filter. Dus wil je langer onbezorgd genieten van je zwembad? Vergeet dan niet om je zwembad goed te onderhouden!

#3 – De kwaliteit van het zwemwater daalt

Je kijkt al dobberend om je heen naar het water. Je geniet van het heldere water. Dit verandert snel wanneer je zwembad niet goed wordt onderhouden. Je krijgt dan na een tijd ‘’groen’’ water. En daar wil je natuurlijk niet in zwemmen. Je wilt samen genieten van het kwalitatief goede water.

Nu je de gevolgen weet van slecht onderhoud aan je zwembad, kun je je wellicht voorstellen dat het belangrijk is om je zwembad goed te onderhouden. Met een service contract voor zwembad onderhoud geniet je optimaal van je zwembad. Bovendien heb je zelf geen zorgen. De medewerkers zullen al het onderhoud voor je doen zodat jij kunt blijven dobberen in je zwembad!

Plaats een reactie