Home » Dakisolatie plaatsen

Dakisolatie plaatsen

De dakisolatie expert zal de isolatie plaatsen waardoor je er zelf geen omkijken naar hebt. Dakisolatie kan vanaf de binnen- en buitenkant van het dak worden aangebracht. Dit hangt wel van het type dak af. Wanneer het dak geen binnenbekleding heeft dan kan er gekozen worden voor een isolatielaag welke geen voegen of naden kent. Deze isolatielaag bestaat uit een Isofekt Plus PUR schuim. Het dak wordt hiermee geïsoleerd en afgedicht.

Dakisolatie plaatsen aan de binnen- of buitenkant van het dak

Dakisolatie plaatsen kan tevens ook aan de buitenkant van het dak. Hiervoor worden enkele dakpannen gelicht en worden er isolatiezakken ingebracht. Deze worden gevuld met een speciaal isolatiemateriaal en vormen zich ter plaatse. Dit zorgt voor een perfecte isolatie en afsluiting.

Energieverbruik

Dakisolatie plaatsen heeft veel voordelen waaronder een lager energieverbruik en een aantal praktische voordelen. De energierekening kan jaarlijks enkele honderden euro’s lager uitvallen waardoor het isoleren van een dak een zeer waardevolle investering is.

Praktische voordelen van

De praktische voordelen zijn minder vocht en minder warmteverlies. Vochtplekken of zelfs schimmelplekken zijn verledentijd met dakisolatie. Vocht dringt namelijk niet meer door het dak heen en voorkomt narigheden. Warmte zoekt altijd het hoogste punt op en dat is in dit geval het dak. Wanneer het dak niet is geïsoleerd dan ontsnapt er een bepaald percentage warmte en neemt de temperatuur in de ruimte iets af. Hierdoor moet de cv-ketel gaan bij-verwarmen om de temperatuur op peil te houden. Dankzij de isolatie is er geen warmteverlies via het dak en blijft de ruimte langer de opgestookte temperatuur behouden. Dit heeft dus direct invloed op de stookkosten.

dak-isoleren

In zomermaanden ook effect

Ook in de zomermaanden heeft dakisolatie een gunstig effect. Op warme dagen wordt het onder het dak ook een stuk warmer omdat warmte ook binnen kan dringen wanneer er geen isolatie aanwezig is. De isolatie heeft dus ook een positief effect hogere temperaturen van buitenaf en houdt ze tegen.

Kortom wil je besparen en een hoop comfort, dan weet je dat dakisolatie plaatsen zeker een zinvol iets is.

 

 

1 gedachte over “Dakisolatie plaatsen”

Plaats een reactie