Home » Afvoer verstopt? Zo voorkom je het!

Afvoer verstopt? Zo voorkom je het!

Wanneer mensen denken aan een afvoer denken ze vaak alleen aan dat ding wat onder een doucheputje, toilet en wastafel zit. Wist jij dat je afvoer ook nog op een andere plek zit? Dat ding onder je dak, waar de bladeren altijd in vast komen te zitten heet namelijk ook je dakgoot. In deze blog noem ik twee manieren waarop je kan zorgen dat de afvoer bij je dak en de afvoer onder je wastafel minder vaak verstopt raakt. Het zijn kleine aanpassingen die je super gemakkelijk kunt doorvoeren in je dagelijks leven, maar die kunnen zorgen voor een boel minder problemen. Een verstopte afvoer is namelijk gewoon irritant en totaal onnodig.

Spuit je afvoer vaker schoon

Wanneer je afvoer verstopt zit zal water zich gaan ophopen. Dit kan zorgen voor blijvende schade aan je dakgoot en je dak. En laat het vervangen van je dak nou net een van de meest kostbare reparaties zijn die je aan je huis kunt moeten doen. Daarom is het verstandig om overtollig blad en dergelijke regelmatig uit je dakgoot of afvoer te verwijderen. Vergeet vooral niet even bij het gaasrooster te kijken dat je vindt aan het weerzijde van je goot. Dit gaas dient namelijk als ‘opvangbak’ voor al dit soort bladeren en takjes en zorgt het vaakst voor dit soort problemen.

Let op met wat je door je afvoer spoelt.

Als Spoed loodgieter, onder andere werkzaam als loodgieter alphen aan den rijn zien wij de dat de meest vreemde dingen door afvoeren worden gespoeld. Van hele onderbroeken tot aan lege tandpasta tubes. Newsflash, daar is een afvoer totaal niet voor geschikt voor en wanneer je dit te vaak doet zal de afvoer uiteindelijk een keer gaan verstoppen.

Vraag het de specialist

Wanneer je toch last hebt van een verstopte afvoer, dan kun je het beste de hulp inschakelen van een specialist. Hij of zij kunnen vaak supernsel zorgen voor het oplossen van een verstopping.

Plaats een reactie