Home » Waarom een Amerikaanse koelkast

Waarom een Amerikaanse koelkast

Het staat altijd wel stoer om een grote Amerikaanse koelkast in de keuken te hebben. Toch is het huishoudelijke apparaat geen fenomeen meer. Tien jaar geleden werd de grote koelkast geïntroduceerd. Toen wat minder populair, vandaag de dag behoorlijk populair. In dit artikel gaan we het hebben over een Amerikaanse koelkast én waarom jij er eentje zou moeten aanschaffen.

Een Amerikaanse koelkast is een gigantische koelkast met twee deuren. Aan de linkerzijde van de koelkast vind je de diepvries en aan de rechterzijde de koelkast (in sommige gevallen is dit andersom). In het midden heb je meestal een dispenser die water en/of ijsklontjes verschaft wanneer dat nodig is.

 

amerikaanse-koelkastDe Amerikaanse koelkast van toen

De Amerikaanse koelkast van toen was nieuw, gigantisch en misschien wel iets over de top. Ik praat nu over ongeveer tien jaar geleden toen de Amerikaanse koelkast voor het eerst in Nederland gelanceerd werd. Het duurde dan ook een tijdje voordat de Amerikaanse koelkast in Nederland echt populair werd. De voornaamste reden dat de toename van de verkoopaantallen op zich liet laten wachten heeft te maken met het feit dat de Amerikaanse koelkasten van toen letterlijk energie vreten.

Een Amerikaanse koelkast was daardoor niet alleen duur in aanschaf, maar ook nog eens in onderhoud. De meeste mensen lieten de Amerikaanse koelkast om deze redenen links liggen.

 

De Amerikaanse koelkast van nu

De Amerikaanse koelkast van nu is niet meer te vergelijken met die van de toen. Anno 2015 verbruiken Amerikaanse koelkasten minder energie, terwijl ze nog steeds dezelfde voordelen bieden. Over welke voordelen hebben we het nu?

  • Een grote capaciteit – in een Amerikaanse koelkast kun je simpelweg ongelofelijk veel diep- en koelkast producten kwijt. Zo kun je kliekjes invriezen en hoef je je nooit druk te maken over ruimte gebrek in de koel- of diepvries.
  • De dispenser – in eerste instantie denk je het misschien niet nodig te hebben; een dispenser die koud water of ijsblokjes verschaft. Als je het eenmaal tot je beschikking hebt, kom je erachter hoe het de comfort in huis kan verhogen.
  • Het design – de Amerikaanse koelkasten staan er om bekend dat ze een goed uiterlijk hebben. Hierdoor is het niet zomaar een koelkast of een diepvries, maar een ware decoratieve toevoeging aan je keuken en huis.

 

De nadelen van een Amerikaanse koelkast

We zouden niet objectief zijn als we de nadelen van de koelkast niet zouden bespreken. Doordat een Amerikaanse koelkast erg groot is, maakt het gebruikt van twee compressoren. Deze maken relatief veel geluid en daarnaast verbruikt de Amerikaanse koelkast relatief veel energie in vergelijking met de kleinere koelkasten. Tot slot is een Amerikaanse koelkast een stukje duurder dan de gemiddelde koelkast.

Plaats een reactie