Home » Cilio citruspers, proffesioneel en de beste!

Cilio citruspers, proffesioneel en de beste!

Citruspers frietsnijderCilio citruspers is niet alleen de mooiste citruspers om te zien maar zeker ook in gebruik een topper! In dit artikel zal ik uitleggen waarom.

Beste citruspers

Waarom is de cilio citruspers de beste citruspers? Dit heeft meerdere redenen. De grootste reden is dat deze pers met gemak 10% meer sap perst dan een elektrische citruspers. Dit komt doordat alle sapcellen platgedrukt worden. Hierdoor komt al het sap direct in het glas terecht. Bij de meeste citruspersen worden de sapcellen uit de sinaasappel getrokken en vallen daarna in de zeef/ trechter waar ook het vruchtvlees in wordt opgevangen. Tussen dit vruchtvlees bevindt zich dus nog een hoop sap. Dit wordt in vele gevallen weggegooid en zelden dat iemand het vruchtvlees weer in het sap plaatst.

Hefboomtechniek. Door het gebruik van een dubbele hefboomtechniek breng je met een beetje kracht op de pers enorme druk op de sinaasappel. Hierdoor hoef je dus niet zelf zoveel kracht uit te oefenen. Je hoeft de hendel van de citruspers dan ook maar 1 keer naar beneden te halen om de sinaasappel volledig te legen.

Handmatige citruspers

Omdat de Cilio citruspers met handmatige citruspers is heb je geen stroom nodig. Hierdoor kun  je de citruspers overal in de keuken plaatsen. Omdat de hendel recht naar beneden gaat en geen draaiende beweging maakt zal de schil van de sinaasappel niet worden aangetast en daardoor komen er ook geen gifstoffen uit de schil in het sap terecht. Ook de bittere smaak zal niet in je sap aanwezig zijn.

Proffesionele citruspers

Tot nu waren deze modellen meer geschikt voor de horeca. Mede door het robuuste uiterlijk maar zeker ook de prijs speelde hierin een grote rol. Cilio heeft deze proffesionele citruspers naar de keuken van de consument gebracht door in ieder geval de prijs onder €100 te houden en daarnaast ook de 9 kleuren uit te brengen. De kwaliteit blijft zoals bij de proffesionele citruspers maar deze is net wat mooier afgewerkt en zelfs de kleurkeuze is over nagedacht. Zo heeft de rode in overeenstemming met Kitchenaid dezelfde kleurcode.

Wil jij deze citruspers ook in je keuken kijk dan eens bij Teapottery.nl

Plaats een reactie