Home » Het interessante van verlovingsringen

Het interessante van verlovingsringen


Verlovingsringen zijn ringen die gegeven worden als teken van verloving. Een verloving is weer de periode net voor het huwelijk. Dit is een soort van aankondiging van het huwelijk. Vooral in westerse landen worden verlovingsringen door vrouwen gedragen en kunnen edelstenen, kristalen, diamanten of ander kostbare materialen bevatten. In sommige gevallen zijn de ringen goud of van zilver gemaakt. In andere landen worden de verlovingsringen ook direct als trouwringen gebruikt.

Ook de locatie van de verlovingsring verschilt per land. Zo is het in een aantal landen de gewoonte om de verlovingsring altijd aan de ringvinger van de linkerhand te dragen. Dit is vanwege het oude geloof dat in deze vinger de ader zit die direct naar het hart leidt. Andere landen zijn iets minder streng in hun gewoonten en daar zie je dan ook dat het per vrouw kan verschillen aan welke kant ze haar verlovingsring draagt.

De verlovingsring wordt aan de vrouw gegeven door de man wanneer hij haar heeft gevraagd om te trouwen. Je kan het dus zien als een soort van overeenkomst die gesloten wordt met een verlovingsring.

Na de bruiloft zijn er verschillende opties om verder te gaan met de verlovingsring. Zo zijn er mensen die dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks afwisselen met het dragen van de verlovingsring en de trouwringen. Er zijn ook mensen die alleen nog maar de trouwringen dragen, maar er zijn ook mensen die alleen de verlovingsringen nog dragen. Tot slot zijn er ook nog mensen die de verlovingsringen en de trouwringen in elkaar hebben laten smelten als teken van een gezegende verloving en gezegend huwelijk.

Als we gaan kijken naar de geschiedenis van de verlovingsring dan zijn er eigenlijk meerder partijen die zeggen dat ze recht hebben op de uitvinding van de verlovingsring. Zo zijn er de oude Egyptenaren die beweren dat zij de eersten waren, maar de oude Grieken waren ook een goede kanshebber. Het enige betrouwbare wat er over het ontstaan van de verlovingsring gezegd kan worden is dat deze hoogstwaarschijnlijk plaats vond in het oude Rome. Bekijk meer voorbeelden op Elnora

Tot slot zijn verlovingsringen in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Het is echter vaak de persoonlijke smaak die de doorslag geeft bij de keuze van de verlovingsringen.

Plaats een reactie