Home » Landscaping

Landscaping

De letterlijke vertaling van landscaping is het verfraaien van de omgeving. De omgeving van uw bedrijfspand, woning of park is het eerste wat mensen zien. Op basis van deze omgeving wordt de eerste indruk over uw organisatie gevormd.

Zorg dat uw parkeerplaats of bedrijfstuin er netjes bij ligt. Op deze manier zal de eerste indruk van (potentiele) klanten positief zijn. De bedrijfstuin is als het ware een verlenging van de organisatie. U kunt de bedrijfstuin helemaal afstemmen op de stijl van het bedrijf.

Landscaping – De mogelijkheden

We onderscheiden twee soorten landscaping. Allereerst hebben we hardscape. Hieronder vallen het leggen van bestratingen en patio’s. Tegenover hardscape staat softscape. Onder softscape valt het planten van bomen, struiken en bloemen. U kunt natuurlijk ook beide scapings combineren. Een balans tussen softscape en hardscape zorgt voor het meest natuurlijke effect.

Wie kiezen voor deze methode?

Er zijn verschillende organisaties die voor landscaping kiezen. Bekijk de mogelijkheden per sector:

Scholen. De speelplaats is voor veel kinderen de belangrijkste plek op school. Met het aanleggen van een speelplaats moet echter op veel dingen gelet worden. Alles moet er strak uitzien en veilig zijn voor de kinderen om op te spelen.

Ziekenhuizen. Rondom ziekenhuizen heersen veel emoties. Geluk, verdriet, blijdschap, spanning en opluchting. Het is belangrijk dat de omgeving van het ziekenhuis rust uitstraalt. In de ziekenhuis tuin moeten mensen de kans krijgen om tot zichzelf te komen.

Recreatieparken. De kleine perkjes in pretparken vergen veel onderhoud. Ook moet bij het aanleggen van de parkeerplaats met veel dingen rekening gehouden worden. Deze dient zo efficiënt mogelijk ingericht te worden, maar mensen moeten wel genoeg ruimte hebben om te parkeren.

Particulieren. Er zijn genoeg mensen die een nette tuin belangrijk vinden. Bij een grote tuin kan het lastig zijn om deze te onderhouden. Areamasters ondersteunt u hierbij.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met een van de medewerkers van Areamasters voor deskundig advies.

Plaats een reactie