Home » Delft tour – Ontdek het legendarische Delfts blauw.

Delft tour – Ontdek het legendarische Delfts blauw.

Nederland is een land met veel geschiedenis waarin Delft vaak het ondergeschoven kindje is. Echter kent Delft de meest historische hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Dit maakt de stad zeker het bezoeken en de moeite waardig! Hiervoor zijn diverse activiteiten mogelijk waaronder een Delft tour en diverse musea. U ontdekt meer over het alom bekende Delfts Blauw en deze prachtige stad.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Delft Tour of wilt u meer hierover weten? Dan bent u bij de Delftse aardewerkfabriek De Delftse Pauw aan het juiste adres! Zij geven u een impressie van de geschiedenis van Delft en waar het Delftse Blauw vandaan komt.

Delfts Blauw

Het is een Hollands product dat wij te danken hebben aan Delft, namelijk: Delfts Blauw. Het is wereldwijd bekend voor de blauw met witte kleuren en frisse uiterlijk. Daarbij is het dan ook uiteraard overal in terug te zien door ons hele land heen. De kleuren zijn uitgebloeid tot een iconisch product van Nederland waar we trots op mogen zijn. Tijdens een Delft tour krijgt u alles hierover te horen en komt u meer te weten over de geschiedenis van deze producten.

Rond de 17e en 18e eeuw waren er tot wel 32 fabrieken die deze producten produceerde. Dit is tegenwoordig teruggelopen tot een handje vol fabrieken. De Delftse Pauw is er hier eentje van die nog steeds op traditionele wijze de aardewerk producten maakt.

Delft tour

Tijdens de tour komt u kortom alles te weten over Delfts Blauw. U krijgt een rondleiding door de fabriek en ziet een heleboel van de gaande processen. Bijvoorbeeld hoe de iconische blauwe kleur ontwikkeld wordt en hoe de producten met de hand geschilderd worden. Daarbij krijgt u na de tour de kans om een origineel aardewerk product mee naar huis te nemen!

Meer informatie

Wilt u meer weten over Delfts Blauw en wilt u ook meegaan met een Delft tour? Leest u dan gerust verder op de website of bel gerust even, zij staan u graag te woord!

Plaats een reactie