Home » Efficiënte opslag met een Paternoster

Efficiënte opslag met een Paternoster

Ben jij op zoek naar een efficiëntere manier om jouw magazijn in te richten? Je zal vast wel verspillingen tegenkomen bij jou op de werkvloer. Mensen lopen lange afstanden of moeten grote hoogtes rijken om de juiste producten van een plank te pakken. Dan nog maar te zwijgen over de ergonomische verantwoordelijkheid, die jij draagt over de gezondheid van jouw medewerkers. Al deze veelvoorkomend heden zullen bij elke magazijnmanager wel eens opvallen. Vraag jij je nu af of dit misschien efficiënter geregeld kan worden? Dan kan je welllicht eens nagaan of een Paternoster iets voor jouw magazijn is.

 

Paternoster

Een Paternoster is een verticale carrousel waarin producten, documenten of kleine onderdelen in opgeslagen kunnen worden. Zodra er een item van een bepaalde plank nodig is, draait de carrousel rond en toont de desbetreffende plank op werkhoogte. Heel simpel: de producten komen naar de magazijnmedewerker toe, in plaats van dat de medewerker lange afstanden moet lopen om dit op te zoeken. Wanneer er weer een ander product nodig is, draait de carrousel weer naar de volgende plank. Het is een eenvoudig systeem wat zeer goed werkbaar is voor medewerkers. Zij hoeven geen lange afstanden te lopen op een dag en hoog rijken of diep bukken is er ook niet meer bij. Alle producten worden nu op werkhoogte getoond. Ook de producten liggen goed opgeborgen, want de Paternoster is stofdicht. Dit houdt in dat alle producten die opgeslagen liggen op de planken, niet aangetast worden door stof.

 

FGN Magazijnsystemen

Wil jij meer informatie over een Paternoster? Dan kan je al je vragen stellen aan FGN Magazijnsystemen. Zij hebben al tientallen jaren ervaring met de Paternoster en hebben zelfs aan de wieg gestaan van de komst van dit revolutionaire opslagsysteem. Een Paternoster is zowel te gebruiken voor kleine, losse onderdelen zoals schroeven en bouten, als voor grote producten zoals autobanden.

Plaats een reactie