Home » Rijbewijs aanhanger: superhandig bij bijvoorbeeld een verhuizing!

Rijbewijs aanhanger: superhandig bij bijvoorbeeld een verhuizing!

Wist je dat je met een autorijbewijs, rijbewijs B, met een auto een aanhanger mag trekken van 750 kilo? Dit maximale gewicht betreft het gecombineerde gewicht van de aanhanger zelf en de lading die in de aanhanger geplaatst is. Hoewel een lege kar al een deel van dit maximale gewicht zal beslaan, biedt dit voor veel mensen een uitkomst bij kleine verplaatsingen. Spullen van grote omvang en gemiddeld gewicht, denk aan kasten, tv toestellen, bedden of bedonderdelen, kleine tafels, dressoirs, stoelen, kleine banken, plantenbakken, kleine porties tuin- of vloertegels, deuren, lattenbodems, wastafels, wastafelmeubels, spiegelkasten en spiegels, beelden, schilderijen, apparatuur als magnetron, oven, gasstel en vaatwassers, dozen kleding, dozen boeken, dozen snuisterijen, accessoires en andere voorwerpen die verplaatst dienen te worden tijdens een verhuizing.

 

Rijbewijs aanhanger is een vrij breed begrip

Het hebben van een rijbewijs aanhanger is onder meerdere termen bekend. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 

Rijbewijs B, Rijbewijs B+/Rijbewijs code 96, Rijbewijs BE, Rijbewijs C1e of CE.

 

Deze verschillende termen hebben vooral invloed op het te trekken gewicht, wat dan weer wordt uitgesplitst in het gewicht van de auto en het gewicht van de aanhanger.

 

Op een rijtje:

Gewicht auto 3000, gewicht aanhanger 650 = benodigd rijbewijs B

Gewicht auto 2400, gewicht aanhanger 850 = benodigd rijbewijs B

Gewicht auto 2400, gewicht aanhanger 1400 = benodigd rijbewijs B+ (code 96)

Gewicht auto 2400, gewicht aanhanger 2000 = benodigd rijbewijs BE

Gewicht auto 3000, gewicht aanhanger 4000 = benodigd rijbewijs BE (gehaald voor 19 januari 2013). Anders rijbewijs C1E of CE (vrachtwagenrijbewijs)

 

In 2013 is er een nieuw Nederlands rijbewijs model geïntroduceerd. Met deze richtlijn zijn de regels in Europa omtrent rijbewijzen verder geëgaliseerd.

 

Feit blijft dat je met een kleine verhuizing met een standaard autorijbewijs prima uit de voeten kunt!

Plaats een reactie