Home » Waarom je soms beter naar occasions kan kijken

Waarom je soms beter naar occasions kan kijken

Veel mensen zijn ervan in de veronderstelling dat occasions per definitie slechte auto’s zijn maar dat is zeker niet waar! De meeste mensen denken dan ook dat tweedehandsauto’s van mindere kwaliteit zijn dan nieuwe auto’s. Helaas is dit een vooroordeel die veel mensen hebben waardoor ze niet snel naar een dergelijke auto gaan kijken. In dit artikel lees je waarom je juist wel voor een tweedehands zou moeten gaan!

 

Occasions zijn soms in bijna nieuw staat

Het komt nog weleens voor dat iemand een nieuwe auto koopt en er dan toch vanaf moet zien. Bijvoorbeeld wanneer iemand een nieuwe auto koopt maar dan van baan wisselt. Het kan zijn dat diegene dan niet meer genoeg verdient om die auto te onderhouden. Ook kan het voorkomen dat diegene een lease auto kan krijgen van de zaak welke per maand een stuk goedkoper is. De nieuwe auto die ze dan net hebben, hebben dan vaak niet veel kilometers op de teller. Oftewel, ze zijn dan bijna in nieuw staat. Echter is het dan wel zo dat de prijs gigantisch zakt. Meestal komt de prijs dan op zo’n 60% van de nieuwprijs. Op die manier kan je zelf veel geld besparen op een auto die bijna nieuw is. Sommige van die ‘nieuwe’ auto’s zijn dan ook rijk uitgevoerd met allerlei opties.

 

Occasions hebben geen levertijd

Het probleem met veel nieuwe auto’s is dat er nog een flinke wachttijd aan zit. Wanneer je een nieuwe auto besteld, dan moet eerst nog het order door gegeven worden aan de fabrikant. De fabrikant gaat dan de order verwerken en wordt aan de productie toegevoegd. Dan moet de auto nog geproduceerd worden en geleverd worden. Als alles een beetje mee zit, dan gaat hier een maand over heen. Bij tweedehands auto’s is dit niet zo en zal je binnen een week al de mogelijkheid hebben om de auto op te halen.

Plaats een reactie