Home » Wat kan je met Kung Fu?

Wat kan je met Kung Fu?

kung-fuEen van de meest sierlijke vechtstijlen op aarde is Kung Fu. De betekenis daarvan is letterlijk “vaardigheid”. Kung Fu is een Chinese vechtkunst en behoort tot de oudste vechtstijlen ooit. Het is ooit in het noorden van China ontwikkelt en wel in de Shaolin tempel. Kung Fu kent verschillende stijlen. Welke voordelen biedt deze vechtstijl voor jou?

 

De voordelen van Kung Fu

Druk, druk, druk… Je kent het vast wel. Stress en spanning zijn een van de offers die de moderne mens in deze maatschappij brengt. Je bent altijd aan het haasten en moet presteren op het werk. Daarbij heb je te weinig tijd om voldoende te bewegen en gezond te eten. Het gevolg daarvan is dat we problemen krijgen met onze concentratie en nergens zin meer in hebben. Kung Fu biedt dan wel niet de oplossing voor alle problemen maar het is wel een instrument om je lichaam en geest te trainen. Als beoefenaar van deze sierlijke krijgskunst, krijg je al gauw meer zelfvertrouwen, energie en controle over lichaam en geest. Je bloedsomloop verbeterd, je wordt mentaal en fysiek harder en kan dus meer incasseren. Ook je coördinatie, snelheid en lenigheid verbeteren. Dit kan je bereiken door Kung Fu trainingen te gaan volgen.

 

Onderdelen die in trainingen aan bod komen

kung-fuKung Fu is een vechtstijl maar ook een levensstijl. Je leert letten op de voeding die je tot je neemt, leert scherper en beter waar te nemen en krijgt de controle over je ademhaling terug. Tijdens de lessen doe je mee aan meditatie en krijg je wapentraining. Ook elementen zoals schaduwboksen en dierstijlen komen aan bod. De fysieke voordelen van Kung Fu trainingen zijn o.a.:

  • Je uithoudingsvermogen verbeterd
  • Je wordt leniger en harder en ontwikkelt meer kracht
  • Je voelt je evenwichtiger
  • Ook je timing en souplesse gaan met sprongen vooruit
  • Daarnaast verbetert je coördinatie

 

Aanvallen en verdedigen

Maar in de eerste plaats leer je opkomen voor jezelf. Kung Fu is dan wel geen zelfverdedigingsport, toch leer je natuurlijk om jezelf goed te leren verdedigen. Wanneer je een flink aantal lessen hebt gevolgd, ben je in staat om je mannetje te staan wanneer je aangevallen wordt. Met stoten, trappen, klemmen en worpen kan je opkomen voor jezelf. Zowel moeilijke als makkelijke combinaties worden stapsgewijs aangeleerd. Een belangrijk punt tijdens de trainingen is je reactiesnelheid. Des te sneller je reageert op een aanval, des te lastiger het voor de opponent wordt om keuzes te maken.

Plaats een reactie