Home » Win de strijd tegen schimmels

Win de strijd tegen schimmels

Schimmelvorming is tegenwoordig een groot probleem. Wanneer je natte ruimtes in je huis hebt ontkom je hier bijna niet aan. Het is belangrijk dat je deze schimmels niet alleen probeert te genezen, maar ook gaat voorkomen. De reguliere middeltjes tegen schimmels helpen vaak kortdurend bij schimmel en andere vormen van oppervlakkige wildgroei. Wanneer je een blijvende oplossing zoekt voor de verwijdering van schimmels en dergelijke oppervlakkige problemen is het belangrijk dat je niet zoekt naar een manier om deze te voorkomen, maar totaal te genezen. Deze oplossing is er, en vaak is dit een oplossing waar mensen niet één, twee, drie aan denken.

Preventieve ventilatie

Ventilatie zorgt ervoor dat natte lucht die zich regelmatig in de ruimte bevindt, wordt afgezogen. Deze natte lucht maakt plaats voor drogere en schone lucht. Dit werkt enerzijds door middel van ventilatiefilters en anderzijds door middel van het constant verwarmen en verkoelen van de aanwezige lucht. Natte en koele lucht is dé ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels, zeker wanneer deze schimmels zich al in de ruimte bevinden. Normaliter kunnen deze schimmels zich vrij rond bewegen door de te ventileren ruimte. Wanneer de lucht voortdurend gereinigd wordt, krijgen dit soort perikelen geen kans meer.

Het kiezen van de juiste ventilatie

Het kiezen van de juiste ventilatie vereist nogal wat kennis en kunde. Het resultaat voor het kiezen van de juiste ventilatie kan enorm veel effect hebben, wanneer capaciteit van de ventilatie en wens bij elkaar komen haal je het meeste rendement uit je ventilatiesystemen. Toch heb je nog wel een aantal basis type ventilatiesystemen waar je uit kunt kiezen die ervoor zorgen dat je in de basis een goede keuze maakt. Voor veelvuldig natte en vochtige ruimtes kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor badkamerventilatoren. Deze ventilatoren hebben deze naam gekregen, omdat een badkamer veel te maken krijgt met vochtproblemen. Dit soort ventilatiesystemen zijn ook prima geschikt als installatie voor garages en schuurtjes. Ze zijn namelijk ster in het droger maken en schoner maken van de lucht in een ruimte en daardoor schimmel te voorkomen.

Schakel de hulp in van een specialist

Wanneer je er toch niet helemaal uitkomt, kun je natuurlijk altijd de hulp inschakelen van een specialist. Zij kunnen vaak precies berekenen welk type ventilatie het beste past bij jouw situatie. Wil je bijvoorbeeld een ruimte verwarmen? Dan kies je voor een WTW unit. Deze units slaan afgekoelde lucht op, filteren deze lucht en blazen deze lucht vervolgens naar buiten als schone, droge lucht.

Plaats een reactie