Home » Op jonge leeftijd je rijbewijs halen

Op jonge leeftijd je rijbewijs halen

Je rijbewijs 16 jaar halen, het is iets van de laatste tijd en wat ontzettend populair is. Veel jongeren beginnen steeds eerder met rijlessen, een aantal jaar geleden is er een proef gestart met of dat wel zou werken, maar heel veel jongeren kiezen er dus voor om vroeg te beginnen met lessen. Op jonge leeftijd leer je natuurlijk veel sneller, niet dat deze 2 jaar nu echt helpt. Het is natuurlijk voor jezelf wel lekker om een rijbewijs 16 jaar te hebben. Zo kan je daarna lekker gaan sparen en hoef je daar geen rekening meer mee te houden.

Je mag niet meteen rijden

Een rijbewijs 16 jaar. Dit betekent niet dat je gelijk mag gaan rijden op het moment dat je geslaagd bent voor je rijexamen. Daar moet je dan wel weer 18 voor zijn. Je mag wel rijden, maar dan moet er iemand naast je zitten die 5 jaar ervaring heeft en die nuchter is. Dus als jij als jonge speler in een voetbalteam zit, dan mag je niet zomaar de BOB zijn. Het is natuurlijk wel goed om af en toe te blijven rijden, dus zorg je ervoor dat één van je ouders meerijdt.

Steeds meer rijschollen bieden het aan

Toen het rijbewijs 16 jaar net begon waren er niet veel rijscholen die hieraan meededen. Nu we een aantal jaar verder zijn is dat wel anders, steeds meer rijscholen zien wel dat rijlessen op jonge leeftijd populairder wordt, en dus starten zij ook met het aanbieden van het pakket rijlessen 16 jaar.

Rijschool bij jou in de buurt

Er zijn onwijs veel rijscholen, en dus zit er ook een rijschool bij jou in de buurt. Je moet wel even op het internet kijken of de rijschool ook het pakket rijlessen 16 jaar heeft. Wil je gewoon gelijk kunnen rijden na het doen van je rijexamen? Dan kan je het beste gewoon wachten tot je 18e.

Plaats een reactie