Home » Ben jij al klaar voor de zomervakantie?

Ben jij al klaar voor de zomervakantie?

Dat hoop ik wel! Het aantal geboekte hotelkamers loopt snel op en als jij niet naast de spreekwoordelijke ‘Pot’ wilt plassen is het toch echt tijd om eens rond te gaan kijken naar een goede bestemming. Vaak baseer je deze keuze op een boel zaken, maar vooral op basis van budget. Vakanties zijn duur en als jij een beetje lekker op vakantie wilt gaan, moet je een aardige zak geld meenemen. Toch kun je op een manier op je vakantie besparen en dan vooral op de kosten van je hotel. In deze blog leg ik jou uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Vergelijkingssites

Het begint allemaal met vergelijkingssites. Ondanks populair geloof zijn dat de websites die de prijzen kunstmatig hoog houden. Ik zal je vertellen hoe het zit. Wanneer een hotel zijn aanbod op een vergelijkingssite plaatst, en zijn kamers hier aanbiedt, betaalt deze klant standaard een gedeelte extra marge. Deze marge voegen hotels toe bij de kamerprijs, omdat anders een groot deel van hun dekkingspercentage verdwijnt. Vergelijkingssites verplichten hotels vervolgens om exact dezelfde prijzen te tonen op hun eigen website. Dit is precies waar het fout gaat.

Hoge prijzen door vergelijken

Het lijkt de omgekeerde wereld, maar niets staat dichterbij de werkelijkheid dan dit gegeven. Belangrijk is dat je dus niet via dit soort vergelijkingssites gaat boeken, maar juist via de hotel website zelf. De hotel website mag geen korting geven op de prijs, maar wel op extraatjes. Dit Bed and Breakfast Hilversum geeft nu bijvoorbeeld 20 procent korting op het ontbijt.

Fijne vakantie

Het mag duidelijk wezen dat je juist door niet naar vergelijkingssites te kijken, korting kunt realiseren op je hotel boeking. Ik wens je een fijne vakantie en hoop dat deze blog je ogen heeft geopend.

Plaats een reactie