Home » Auto verkopen

Auto verkopen

Een auto verkopen

Bij een auto verkopen komt vaak meer kijken dan de meeste mensen denken, je moet niet alleen exact weten wat je auto waard is en wat je ervoor wilt; maar je moet ook beslissen waar en aan wie je jouw auto verkopen wilt. Elke keuze heeft zijn voor en nadelen waar je rekening mee moet houden, echter zijn de nadelen van ene wel de voordeel van een ander. Zo is er voor iedereen een goede geschikte manier van auto verkopen.

Je auto verkopen aan een particulier

Zelf je auto verkopen is de stap waar veel mensen voor kiezen, je maakt zelf een advertentie en verspreid deze zoveel mogelijk onder je vrienden, kennissen en familie natuurlijk met de hoop dat hun je ook een handje helpen en de advertentie weer verder delen met hun vriendenkring.

Omdat je auto op marktplaats staat betekend niet direct dat hij ook verkocht wordt. je auto verkopen moet je dus groter aanpakken, particulieren kopers zitten ook op o.a. speurders en tweedehands. Het nadeel is wel dat al deze websites een vergoeding vragen voor de diensten de ze leveren, je moet dus wel bereid zijn om te investeren om jouw particuliere koper te vinden.

Je auto verkopen aan een kennis of familielid

Betaal je liever niet aan advertentie kosten? Dan kan je jouw auto verkopen door een post te maken op bijvoorbeeld facebook, twitter, instagram of andere websites waar je gebruik van maakt. Zo weten al jouw vrienden, collega’s, familieleden en kennissen dat jij jouw auto te koopt hebt staan.

Met wat geluk is één van hun net op zoek naar een nieuwe auto of heeft hij of zij weer een vriend of vriendin die toevallig de week ervoor heeft laten vallen dat hij  of zij een leuke nieuwe auto zocht in de buurt. Mocht je de koper direct kennen? Houdt er dan rekening mee bij het auto verkopen dat je duidelijke regels maakt over de garantie.

Je auto verkopen aan een dealer

Een snellere en eenvoudigere methode van het verkopen van je auto is deze te verkopen aan een dealer, er zijn verschillende methodes om gecertificeerde dealers te vinden. Zo kan je gebruik maken van inruil, hierbij wordt jou auto ingeruild voor een andere auto. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je al van plan was om een nieuwe auto aan te schaffen. Afhankelijk van de waarde van je nieuwe auto wordt de aankoop prijs verlaagd van je auto die je koopt of krijg je de auto en nog wat extra geld terug van de dealer.

Ben je niet van plan om een nieuwe auto te kopen? Benader dan een groot aantal garages met een autoveiling, je auto verkopen in een veiling die geheel gratis en vrijblijvend is. Deze veiling wordt openbaar gesteld aan een grote groep gecertificeerde dealers in heel Nederland. Deze dealers geven vervolgens een bod op de auto die jij verkoopt, achteraf krijg jij het overzicht toegestuurd waarna jij akkoord kan gaan met het bod dat jou het beste bevalt. Zit dit er niet bij? Dan zeg je de veiling vrijblijvend af.

Plaats een reactie