Home » Hoe kies ik het juiste dartbord ?

Hoe kies ik het juiste dartbord ?

Een dartbord wordt zelden niet gebruikt. Darten is een sport waarbij concentratie en behendigheid is vereist, maar waarbij de regels tegelijkertijd erg eenvoudig zijn. Het darts spel kan daardoor door jong en oud worden gebruikt en zorgt voor iedereen voor veel vermaak.

Een bord kopen echter nog weleens lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten dartbord op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudig dartbord, of misschien moet u wel meer richting een professioneel. Ook is het mogelijk om een zogenaamd elektronisch dartbord aan te schaffen. Deze neemt de score automatisch op, en scheelt gedoe met het bijhouden van de punten stand.

Een professioneel dartbord heeft als voordeel dat het in de praktijk wat steviger is dan een niet professioneel dartbord. Dit heeft als gevolg dat als het dartbord veelvuldig gebruikt wordt de pijltjes nog steeds stevig in het dartbord blijven hangen. Uiteraard is het ook mogelijk om een professioneel dartbord en een elektronisch te combineren. Sterker nog, in de praktijk zal men deze combinatie regelmatig aantreffen.

Een bord kopen kan dus nogal eens voor keuzestress kopen. Men doet er het meest verstandig aan om van tevoren een goede inschatting te maken van het doel waarvoor het dartbord aangeschaft wordt. Een bord kopen voor kinderen is natuurlijk iets anders kopen dan voor een groep bezoekers van een kroeg. In het eerste geval zal men kunnen volstaan met een wat eenvoudiger dartbord, terwijl men in het laatste geval de keuze eerder op een professioneel bord zal laten vallen.

Ook wanneer regelmatig groepen van het dartbord gebruik zullen maken, is een elektronisch zeker de moeite van het overwegen waard. Dit zorgt ervoor dat de score automatisch elektrisch geregistreerd wordt en er dus geen discussie over de score kan ontstaan.

 

Plaats een reactie