Home » Je DSG koppeling vervangen!

Je DSG koppeling vervangen!

 

Je DSG koppeling vervangen? Laat dat maar over aan de expert! Een DSG koppeling is namelijk een zeer geavanceerde versnellingsbak. Een DSG is als het ware een dubbele versnellingsbak. De bak schakelt niet van ene versnelling naar de andere, maar schakelt van de ene koppeling naar de andere. Dit heeft als gevolg dat sneller op- of teruggeschakeld kan worden met een DSG.

 

De DSG versnelling werd een paar jaar geleden ontworpen door Volkswagen. De Volkswagen groep is vandaag de dag de enige die de DSG versnellingsbak gebruikt. De versnellingsbak groeide in enkele jaren uit tot de populairste automaat van de wereld. De Volkswagen groep bestaat onder andere uit de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Deze merken verkopen dus allemaal ook auto’s met een DSG versnellingsbak. Bij Audi heet de DSG geen DSG maar S-tronic. Dit betekent dat ook de S-tronic een dubbele koppeling heeft. Want zo werkt de DSG automaat: een DSG heeft een dubbele koppeling. Die dubbele koppeling zorgt ervoor dat de volgende koppeling al klaar staat. De automaat zorgt ervoor dat tussen twee koppelingen geschakeld wordt, en niet tussen twee versnellingen. Dat zorgt ervoor dat het schakelen met een DSG bak ontzettend snel en soepel gaat.

 

Toch kan het zijn dat na verloop van tijd de versnellingsbak begint te haperen. Hij begint geluid te maken, schakelt minder soepel en de wagen trilt en schudt wanneer je van versnelling wisselt. Dan is het tijd om de DSG koppeling vervangen. Laat dit altijd doen door experts! Het is een ontzettend ingewikkelde klus, dus is het verstandig om mensen die verstand hebben van versnellingsbakken dit werk te laten doen. Een voorbeeld van zulke mensen is AVS auto’s. AVS auto’s is een autobedrijf dat al jaren actief is, en zich heeft gespecialiseerd heeft in het vervangen of repareren van de DSG (koppeling).

Plaats een reactie