Home » Hoe komt het dat er om de zoveel tijd een inlaatreiniging moet worden uitgevoerd?

Hoe komt het dat er om de zoveel tijd een inlaatreiniging moet worden uitgevoerd?

Wanneer uw inlaatsysteem verstopt is met koolafzettingen is het verstandig om een inlaat reiniging uit te laten voeren. Een inlaat reiniging is een manier om direct ingespoten benzinemotors schoon te maken. Bij direct ingespoten benzinemotors komt er koolstof afzetting in de motors. Deze koolafzetting komt doordat de brandstof niet eerst meer worden ingespoten in de kleppen maar direct in de cilinders.

 

Wat zijn de gevolgen als u geen inlaatreiniging laat uitvoeren?

De gevolgen hiervan zijn tot 25pk verminderd motorvermogen, verhoogd brandstofverbruik, motorstoringen en meer van dit soort gevolgen. Wanneer u te lang wacht met de inlaat reiniging kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw bankrekening en voor uw auto.

 

Hoe wordt een inlaat reiniging uitgevoerd?

Bij een inlaat reiniging wordt het systeem grondig gereinigd en wordt hardnekkige koolafzettingen verwijderd. Door deze manier van reinigen is het niet nodig om onderdelen te monteren of te vervangen. De volgende onderdelen van de auto worden gereinigd: het inlaatspruitstuk, de inlaatkanalen in cilinderkop, de kleppen en de klepstelen, het EGR-systeem het DPF-filter en het uitlaatsysteem en uitlaat turbohuis.

 

Wanneer moet je een inlaat reiniging laten uitvoeren?

Wilt u dure reparaties voorkomen zorg dan dat u iedere 45.000 kilometer een inlaat reiniging laat uitvoeren. De vervuiling die binnen in de motor komt, verbrand niet maar hoop zich op en dit kan ervoor zorgen dat de kleppen niet goed openen en sluiten.

Laat daarom op tijd een inlaat reiniging uitvoeren zodat u geen verminderend motorvermogen krijgt, geen verhoogd brandstof verbruik, motorstoringen en ga zo maar verder met mogelijke soorten gevolgen. Wanneer u op tijd een inlaat reiniging laat uitvoeren spaart dit uw portemonnee en uw auto. Wanneer u een inlaat reiniging laat uitvoeren worden de onderdelen die schoongemaakt worden bijna weer als nieuw.

Plaats een reactie