Home » Wat moet je doen om een legionella besmetting te voorkomen

Wat moet je doen om een legionella besmetting te voorkomen

Een legionella besmetting is ontzettend vervelend, je kan er goed ziek van worden en in de ergste vormen is het ook nog besmettelijk. Legionella kan je oplopen door bepaalde stofjes die in het kraanwater zitten in te ademen. Eigenlijk gebeurt dit elke keer al, alleen is het op dit moment niet schadelijk omdat de legionella concentratie dermate laag is dat het lichaam deze stof razendsnel afbreekt, en dus merk je er eigenlijk niet zo veel van. Op het moment dat je een legionella besmetting hebt opgelopen dan is het goed om zo snel mogelijk een behandeling te ondergaan, alleen op deze manier kun je er echt iets aan doen.

Symptomen

Een legionella besmetting kan je aan verschillende symptomen herkennen. Zo krijg je bijvoorbeeld plotselinge koorts, begint je te zweten en te trillen en ook voel je je gewoon niet goed. Je hebt bepaalde ziektes waar de symptomen beetje hetzelfde van zijn. Het nadeel van legionella is dat je het pas begint te merken als de besmetting al een aantal dagen in je lichaam zit. Dit kan er dus voor zorgen dat je eigenlijk al soort te laat bent op het moment dat je het begint te merken.

Hoe loop je een besmetting op

Een legionella besmetting loop je eigenlijk in de meest vertrouwde omgeving op, namelijk in je eigen huis. Je kunt namelijk een besmetting oplopen door middel van je eigen drinkwater. Je eigen drinkwater kan door stilstaan, temperaturen en omgeving de legionella bacterie ontwikkelen.

Reden voor paniek?

Op het moment dat je een legionella besmetting hebt opgelopen is er geen voor paniek, wel is het belangrijk dat je er iets aan gaat doen. De legionella moet namelijk uit het drinkwater en er zijn speciale bedrijven die dat voor je kunnen doen.

Voor meer informatie kun je op de website kijken van deze specialisten.

Plaats een reactie