Home » Wat je moet weten over het automerk Volvo

Wat je moet weten over het automerk Volvo

volvo-auto

Volvo

Volvo het van origine Zweedse bedrijf is al jaren in de omloop, en valt nog altijd in de smaak bij de Nederlanders. Ondanks dat Volvo de afgelopen jaren het iets moeilijker heeft gehad lijken de koopcijfers binnen Nederland relatief positief in verhouding met andere jaren.

Volvo in Nederland

volvo-productieHet verkoop van het automerk blijkt een redelijk stabiel bestaan te hebben gehad tussen de jaren door. Ondanks dat het merk populairder was eind jaren 80 door de 340/360 lijkt het merk langzaam weer te stijgen op het gebied van verkoopcijfers.

Zo steeg de verkoop van 17.000 in 2012 naar bijna 25.000 in 2013. Deze stijging werd vooral veroorzaakt door de verkoop van de Volvo V40. In 2012 werden hiervan bijna 3000 exemplaren van verkocht. In 2013 steeg dit aantal naar ruim 12.000 exemplaren.

In 2014 daalde het aantal weer 22.000, ondanks dat de verkoopcijfers in andere werelddelen vors steeg in 2014 ten opzichten van 2013.

Populaire Volvo modellen

Door de hoge verkoopcijfers van de jaren 80 is één van de meest verkochte modellen van dit automerk de 340 en 360. Ondanks dat de verkoopcijfers aangeven dat de laatste exemplaren hiervan gekocht zijn in 1992 staat dit model nog altijd op nummer 1 met 124.327. gevolgd door de 440/460 met 95.523, ook dit model wordt tegenwoordig niet meer verkocht.

De Volvo S90 is het model dat in Nederland het minst verkocht is en volgens de verkoopcijfers zijn er slechts 636 van verkocht. Al deze aankopen vonden plaats in 1997en bezette toen 0,13% van het marktaandeel.

volvo-motorblokBekende Volvo problemen

Het is algemeen bekend dat Volvo één van de veiligste automerken is, zo zet het merk al jaren alles op alles om de veiligste auto’s te maken waar de bestuurder zich veilig in kan voelen. Echter is het nadeel dat hierbij komt dat de auto’s – eenmaal in een ongeluk – moeilijk open te knippen zijn door reddingswerkers.

Volvo Verkopen

Een Volvo is een populair automerk welke staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en een goede afwerking. Volvo maakt daarentegen automodellen die bij velen populair zijn. Een Volvo verkopen is vaak geen probleem omdat er veel vraag naar is. Je Volvo kun je op meerdere manieren verkopen. Denk hierbij aan een advertentiesite of bijvoorbeeld autoveiling. Iedere manier van verkopen heeft zo zijn voor- en nadelen. Zelf de verkoper uithangen kan je uiteindelijk meer geld opleveren maar kost meer moeite en tijd. Ook kun je te maken krijgen met lastige kopers die alles uitgebreid willen testen, vervolgens de onderhandeling aangaan en dan alsnog afhaken. Wees hier dus op voorbereid.

 

Plaats een reactie