Home » Maand 3 van de zwangerschap (door verloskundigen Katwijk)

Maand 3 van de zwangerschap (door verloskundigen Katwijk)

 

Ben je net drie maanden zwanger? Wat leuk! Dan zal je de afgelopen weken al hele ontdekkingen hebben gedaan. Je eetpatroon verandert en het besef van een kindje in je buik groeit. In de eerste twee maanden zal je al veel hebben geregeld, zoals het gesprek eerste gesprek met de verloskundige. Voor maand drie hebben verloskundigen Katwijk wat tips op een rij gezet

 

Regeltips in maand 3

– werkgever inlichten

Volgens de wet hoef je pas uiterlijk drie maanden voor de uitgerekende datum je werkgever op de hoogte te brengen van jouw zwangerschap. Dit is natuurlijk wat aan de late kant, want normaliter zal een groter wordende buik bij zes maanden zwangerschap jouw geheim al verklappen. Daarom wordt aangeraden in de derde maand van de zwangerschap in gesprek te gaan met je werkgever. In de meeste gevallen is dit een win-win situatie, want jouw werkgever kan eerder op zoek gaan naar een vervanger tijdens jouw verlof. Anderzijds kan hij of zij ook gelijk rekening houden met de zwaarte van jouw werk.

 

– kinderopvang

Weet je nu al dat je wil blijven werken als jouw kindje er is? Dan is het raadzaam om het kind nu al in te schrijven op de wachtlijst van de kinderopvang. Je hebt nu nog alle tijd om je te oriënteren op een vorm van opvang die bij jouw opvoeding past. Zo kan je kiezen uit verschillende kinderdagverblijven, het gastouderschap of de buitenschoolse opvang.

 

Puur verloskundigen Katwijk

De genoemde tips gaan over praktische zaken. Heb jij vragen over jouw lichaam of het groeiproces van je kindje? Dan kan je altijd contact opnemen met Puur verloskundigen Katwijk. Ze zijn gevestigd in Valkenburg, maar bestrijken ook het werkgebied in de regio. Van begin tot eind kan Puur Verloskunde jou en je kindje perfect begeleiden.

Plaats een reactie