Home » De opties van glaswanden

De opties van glaswanden

 

De afgelopen jaren zien we steeds meer glas terugkomen in het interieur. Zowel in woonhuizen als in zakelijke werkomgevingen schitteren tegenwoordig prachtige glaswanden. De mogelijkheden zijn eindeloos, wat het een goed materiaal maakt om mee te werken. Zo kan glas op eenvoudige wijze op maat worden gemaakt. Mede door het gebruiksgemak en de zakkende glasprijzen, veroveren de glaswanden het interieur domein. Wat er allemaal mogelijk is met glaswanden lees je hier.

 

Glazen scheidingswand

Een glazen scheidingswand wordt veelvuldig gebruikt in kantoorpanden. Indien een grote ruimte opgesplitst moet worden, maar men geen verlies wil leiden in het optisch beeld, zijn glaswanden de perfecte uitkomst. Een scheidingswand wordt over het algemeen uitgevoerd in blank glas. Tevens zijn er opties in mat glas, melkglas, gekleurd glas of een bestickering. Glazen scheidingwanden kunnen zowel schuiven als draaien. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat blinde muren worden afgewisseld met glazen stroken. Zo wordt er her en der wat zonlicht toegelaten tot de overige ruimtes.

 

Balkon en veranda’s

Een balkon of veranda moet de plek zijn waar je heerlijk kunt genieten van de natuur om je heen of het uitzicht. Een nadeel van het buiten zijn, kan soms de wind zijn. Wie dan lekker met een wijntje op het terras zit, gaat vanwege de kou al snel naar binnen. Door gedeeltelijk of geheel glaswanden te plaatsen, wordt wind afzijdig gehouden, maar blijft het uitzicht bespaart.

 

Badkamer

Een badkamer is vaak een kleine ruimte, waar zo efficiënt mogelijk mee omgegaan moet worden. Een nadeel is dat een douchemuur dan het zonlicht voor de gehele badkamer kan verhinderen. Daarom kan het gebruik van een glaswand hier goed in uitkomen. Een overzichtelijk kleine badkamer, kan alleen met glaswanden.

 

Wil jij graag een of meerdere van deze toepassingen van de glaswand in jouw huis of kantoor? Neem dan contact op met Brakel Totaal Projects voor meer informatie en de mogelijkheden.

Plaats een reactie