Home » Bosch GCM 800 SJ vs Makita LS1018L

Bosch GCM 800 SJ vs Makita LS1018L

De titel klinkt al interessant, want moet je gaan voor een Bosch GCM 800 SJ of een Makita LS1018L? Beide afkortzagen hebben zo hun voor- en nadelen, maar voor welke moet je dan kiezen? Om je hierbij een handje te helpen gaan deze twee de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk komt er een winnaar uit de bus die mag worden bekroond als de beste afkortzaag van de twee. Wil je weten waar dit op gebaseerd is? Lees dan snel verder, want we zullen de winnaar bepalen op basis van een aantal eigenschappen. Te beginnen met de zaagcapaciteit.

Zaagcapaciteit

De zaagcapaciteit van beide afkortzaagmachines verschilt drastisch. Als je wilt gaan voor een hoge zaagcapaciteit wordt de LS1018L afkortzaag van Makita aangeraden. Deze zaagmachine heeft een zaagblad van 260 mm waarmee een zaagdiepte van 91 mm in hout kan worden bepaald. De zaagbreedte is zelfs 310 mm. Met de Bosch GCM 800 SJ wordt er helaas ingeleverd op de zaagcapaciteit. Met een 216 mm zaagblad kan een zaagdiepte van 70 mm worden behaald en een zaagbreedte van 270 mm.

Algemene kenmerken

Een voordeel van de Bosch afkortzaag is zijn gewicht. Het gewicht is 13,5 kg wat ten opzichte van de 19,9 kg van Makita een stuk lichter is. Als het gaat om gebruik en snoerlengte hoef je het niet te doen. Bij beide zaagmachines geldt een snoerlengte van 2,5 meter en is geschikt voor professioneel gebruik. Ook heeft de Makita afkortzaagmachine de volgende functionaliteiten: trekfunctie, lasergeleider, stofafzuiging, tafelverbreding. De Bosch daarentegen heeft: trekfunctie en stofafzuiging.

Kracht machine

De kracht is zowat gelijk van beide cirkelzaagmachines. De Makita is iets sterker, maar dat is haast te verwaarlozen. Het vermogen van de Makita is namelijk 1430 watt en die van de Bosch is 1400 watt. Wel is het toerental van de Bosch GCM 800 SJ een stuk hoger dan die van de Makita. Namelijk 0 – 5500 tpm. De Makita LS1018L daarentegen behaald net de 4300 tpm.

Plaats een reactie