Home » Kan een renovatievloer uitkomst bieden?

Kan een renovatievloer uitkomst bieden?

Een vloer vervangen, renoveren of repareren kan altijd, er is immers altijd wel een reden voor te verzinnen. De vraag rust vaak alleen of het ook uitkomst biedt in uw situatie en wat voor bijdrage het leveren kan. Uiteindelijk zal namelijk niemand met zijn of haar gezonde verstand ineens een vloer vervangen. Er moet dus echt aanleiding toe zijn om een renovatievloer te plaatsen. Wat dit voor situaties zijn en wat er gedaan kan worden om deze te herkennen, daar vertel ik u graag meer over!

In Nederland worden nieuwe woningen met de duizenden uit de grond gestampt door de toenemende woningmarkt. Echter zijn er ook veel oude woningen in ons land met verslechterde vloeren. Dit kan door verslechterde houten balklagen of omdat de vloeren niet energiezuinig genoeg zijn.

Waarom de renovatievloer?

Door de verslechterde situatie van deze woningen, is het van belang de vloeren te laten renoveren. Op welk moment u dit doet is uiteraard aan u, echter zijn er een aantal factoren waar dit aan afhankelijk is. In dit soort situaties spreken we als eerder aangegeven over het verslechterde energielabel of de houten balklagen. Maar ook zaken als verzakking, scheuren of schade kunnen aanleiding tot renovatie geven.

Het doel van renoveren

Het uiteindelijke doel bij daadwerkelijke renovatie is het verbeteren van de isolatiewaarde. Hoe beter de isolatiewaarde is des te beter wordt ook uw energielabel. Dit betekend dat op den duur uw energiekosten flink teruggedrongen kunnen worden op gebied van koeling of verwarming.

De aangeboden vloeroplossingen voor een renovatievloer zijn speciaal voor al deze situaties ontwikkeld. Zo voldoen zij ruimschoots aan de hedendaagse voorwaarden en maken zij gebruik van de materialen en technieken van deze tijd. Dit betekend dat u de komende decennia lang weer flink vooruit kan met uw nieuwe vloer!

Contact en informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een renovatievloer of een inspectie hiervoor? Lees dan gerust verder op de website of bel even voor antwoord op al uw vragen!

Plaats een reactie