Home » Bewindvoering aanvragen in Arnhem

Bewindvoering aanvragen in Arnhem

wat is bewindvoering

Veel mensen hebben geen idee wat bewindvoering is, toch is het goed mogelijk dat men er in de toekomst toch mee te maken krijgt. Een familielid of vriend wordt opgenomen in een verzorgingstehuis en is niet meer in staat zijn of haar geldzaken te regelen. Een oplossing is het aanvragen van  bewindvoering. De rechter benoemt een bewindvoerder die het financiële beheer van de betrokkene overneemt. De bewindvoerder is hierbij wel aan strikte regels gebonden. De  bewindvoerder brengt elk jaar een verslag uit van de financiële positie van de betrokkene die hij stuurt naar de kantonrechter. De rechter heeft hier de taak toezicht te houden  op de bewindvoerder en hoe de bewindvoering volgens de regels wordt uitgevoerd.

Bewindvoering aanvragen

Per jaar worden ongeveer 40000 bewindvoeringszaken bij de rechtbank behandeld. De tendens is dat het aantal verder zal toenemen als gevolg van de vergrijzing. Een andere tendens is dat de bewindvoering steeds vaker wordt uitgevoerd door een professioneel bewindvoerderskantoor. Voorheen werd meestal een familielid belast met bewindvoering. Doordat de juridische en fiscale regelgeving steeds complexer wordt is het verstandig om bewindvoering in handen te geven van een professional die dagelijks met bewindvoering te maken heeft.  De meeste bewindvoerders verzorgen voor u ook de bewindvoerings aanvraag. Zij vullen samen met u het aanvraagformulier en adviseren u verder naar de mogelijkheden en consequenties.

professionele bewindvoerder in Arnhem

De moderne professionele bewindvoerder is goed opgeleid en heeft een uitstekende kennis op het gebied van fiscaal – en sociaal juridische kwesties. Als u een zeker wilt weten of u met een gekwalificeerde bewindvoerder te maken hebt, dan kiest u voor een bewindvoerder die is aangesloten bij de branchevereniging BPBI. De meeste mensen zoeken gewoon via internet op de zoekwoorden bewindvoerder of specifieker “bewindvoering Arnhem”, in het geval u een bewindvoerder uit Arnhem nodig heeft. Handiger is om te zoeken via de website van de BPBI, daar staan alle gekwalificeerde bewindvoerders die zijn aangesloten bij de BPBI vermeldt. U vindt dan snel een bewindvoerder die u kan helpen met de aanvraag.

 

Plaats een reactie