Home » Zelf verhuizen? Lees onze tips!

Zelf verhuizen? Lees onze tips!

Verhuizen betekent vaak stress. Dit komt omdat mensen niet goed plannen en niet goed voorbereid zijn. Door vooraf de verhuizing goed uit te denken en op papier te zetten, loopt de verhuizing vaak 80% soepeler. Hieronder geven wij een aantal tips om de verhuizing nog sneller en makkelijker te laten verlopen.

 

Koop voldoende verhuisdozen

Van verhuisdozen heb je vaak nooit genoeg. Het laatste wat je wilt is spullen los vervoeren. Dit kost namelijk veel meer tijd en de kans op beschadigen is een stuk groter. Bovendien raken spullen zoek omdat ze niet in een doos zitten.

 

Zorg dat je voor iedere ruimte meerdere verhuisdozen hebt. Schrijf er duidelijk op waar de doos straks thuishoort en wat er in zit. Stop geen keukenspullen en badkamerspullen in dezelfde doos, maar houd ze altijd apart. Straks in je nieuwe huis wil je in een keer de dozen naar de juiste ruimte brengen. Wanneer je dan iets zoekt, weet je het ook meteen te vinden. Het inrichten van je nieuwe huis gaat daarmee ook een stuk sneller.

Maak de verhuisdozen ook niet te vol. Zodoende loop je niet het risico dat de doos kapot gaat, en kan iedereen meehelpen met tillen. Daarnaast kun je lichte dozen makkelijker stapelen.

Kind en dier

Zeker wanneer je een gezin hebt met huisdieren, komt er nog meer geregel bij. Zorg daarom dat je ruim van te voren deze zaken geregeld hebt. Wie gaat er straks op de hond passen, en waar kunnen de kinderen 2 dagen logeren? Je wilt ze immers niet blootstelling aan de verhuisstress. Stress is niet alleen ongezond voor volwassenen maar ook voor kind en dier.

 

Maak een spaarpot

Verhuizen kost vaak een hoop geld. Zo heb je de kosten van de verhuisdozen, de verhuiswagen, de verhuizers, en eventuele schoonmaakkosten. Ook moet de nieuwe woning worden voorzien van een nieuw behangetje en tapijt of laminaat. Voorkom financiële stress en begin op tijd met sparen. Je kunt beter een goede verhuisploeg inhuren dan alles zelf te doen. Velen hebben een aantal weken tot soms wel maanden nodig om te herstellen van de verhuizing. Dan nog te bedenken dat je ook nog misschien je nieuwe woning op moet knappen!

Plaats een reactie