Home » Een financieringsstrategie zorgt voor vooruitstrevendheid

Een financieringsstrategie zorgt voor vooruitstrevendheid

Voor verschillende corporaties is het hebben van een goede financieringsstrategie erg belangrijk. Zonder deze strategie wordt het moeilijk om deze doelstellingen te halen. Zeker voor de doelstellingen op de lange termijn kan een financieringsstrategie echt iets toevoegen. Een strategie bepalen voor de lange termijn kan zeker een aantal voordelen hebben. Het kan helemaal hebben als je een flinke vastgoedopgave hebt. Voor een goede strategie hoort een bepaalde opzet. Op deze manier ben je goed aan het nadenken over de strategie en is het mogelijk dat jij de doelstellingen voor de komende jaren zou kunnen halen. Dat is dan weer reden voor een feestje.

De opzet

Een goede strategie voor de financiering kent een bepaalde opzet. Zo moet je bijvoorbeeld beginnen met het maken van een risico-inschatting. Een belangrijk onderdeel hierin zijn de inkomstenbronnen, wat gaat er gebeuren als er 1 van deze inkomstenbronnen wegvallen. Aan de hand hiervan kan je de financieringsstrategie verder invullen. Er moeten natuurlijk ook andere elementen in deze strategie worden toegevoegd. Denk hierbij aan de renterisico, de opslagrisico, de flexibiliteit die nodig is en de looptijden van bepaalde risico’s.

Hulp bij het opzetten van een strategie

Voor veel organisaties is het omgaan met cijfers niet het beste onderdeel van de organisatie. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je wel wat hulp nodig hebt voor het opzetten van een financieringsstrategie. Er zijn verschillende organisaties die jou op de juiste manier kunnen helpen door verschillende vraagstukken voor te leggen. Als je deze vraagstukken goed kan beantwoorden, dan ben jij verzekerd van een goede strategie. Zo ben jij goed op weg om de doelstellingen voor de lange termijn

Contact opnemen

Wil jij gebruik maken van deze hulp? Dan moet je eens op de website kijken voor meer informatie. Ben je ervan overtuigd? Dan kun je contact opnemen met deze organisatie om eventueel een afspraak te maken.

Plaats een reactie