Home » Konijn verzorgen

Konijn verzorgen

Wilt u graag een vrolijk en actief huisdier? En die daarnaast ook knuffelbaar is? Een konijn is dan het geschikte huisdier voor u. Het is wel goed dat u er erg in houdt dat u voldoende tijd heeft voor een konijn. U bent namelijk dagelijks bezig met het konijn verzorgen.

 

Konijn als groepsdier

Een konijn is een groepsdier. Dit houdt in dat een konijn niet graag in zijn of haar eentje leeft maar graag met meerdere konijnen leeft. Wij raden het u daarom aan dat als u veel ruimte heeft, meerdere konijnen aan te schaffen. Wel moet u ervoor zorgen dat elk konijn apart voldoende ruimte heeft om te rennen, te graven en te spelen.

 

Het konijnenhok

U kunt uw konijn zowel binnen als buiten houden. Hoe groot het verblijf voor uw konijnen is afhankelijk van hoeveel konijnen u heeft. Wanneer u een buitenverblijf heeft is het belangrijk dat de konijnen een water- en winddichte plek hebben voor de zon, regen en wind.

Om het konijnenhok schoon te houden is het belangrijk om deze een keer in de week schoon te maken. In de zomer is het verstandiger om meerdere keren in de week schoon te maken. Dit om stank, vliegen en ziektes te voorkomen.

 

Welke voeding heeft een konijn nodig?

Bij een konijn verzorgen is het ook belangrijk dat u weet wat het konijn voor voeding nodig heeft. Een konijn heeft behoefte aan vezels, het is een planteneter. Daarom is het belangrijk dat een konijn elke dag toegang heeft tot meer dan voldoende hooi. Wilgentakken zijn hierbij een goede aanvulling. Ook conditiekorrel is goed voor uw konijn, zo wordt de weerstand van u konijn verhoogd. Het is niet verstandig om het voedingspatroon van konijnen om te gooien, hierdoor raken de konijnen van slag.

 

Hoe doet u uw konijn verzorgen?

 

 

 

Plaats een reactie