Home » Financieringsstrategie

Financieringsstrategie

Wanneer u bij een corporatie werkt heeft u waarschijnlijk wel eens de aanvraag gekregen voor een Financieringsstrategie. Dit komt vooral voor bij een hoge vastgoedopgave. Het is namelijk belangrijk om een goed plan op te stellen. Hebt u een enorme leningenportefeuille bij het bedrijf waar u werkt dan kunt u ook terecht bij ons voor advies. Dit zijn allemaal alarmen waarmee u rekening moet houden. Het is namelijk goed om bij deze dingen een goede strategie op te stellen als het gaat om de aflossing en schulden die hiervoor heeft. Ook willen verschillende instanties altijd weten waar het geld naartoe gaat.

Een Financieringsstrategie geeft u veel inzicht

Het aller belangrijkste van een Financieringsstrategie is dat u voldoende inzicht heeft in uw schulden bij verschillende instanties. Ook kunt u direct zien waar het geld naartoe gaat en wat u nog moet terugbetalen. Een strategie zorgt voor een gewenste structuur die bereikt wordt door passende lang termijn doelstellingen. Deze strategische aspecten zijn gewoon heel belangrijk voor geldschieters. U bent ze immers geld verschuldigd en ze willen weten hoe u dit terug gaat betalen. Dit geeft instanties de volgende zaken onder elkaar: voldoende zekerheid en flexibiliteit, optimale kosten binnen de gegeven kaders. Ook de waarborging van capaciteit voor in de toekomst wordt hier in opgenomen.

Een opzet van een strategie

Voor het opstellen van een Financieringsstrategie maken we een risico-inschatting van de strategie. Daarnaast maken we ook een analyse van de huidige kassastromen. Dit zijn vooral operationele kassastromen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze site.

Plaats een reactie